کاربردهای کابینت آشپزخانه
کاربردهای کابینت آشپزخانه فراهم سازی دکوراسیون داخلی آشپزخانه و منزل است که علاوه بر این مساله امکان جاسازی و پنهان سازی وسایل و ظرف و ظروف را در آشپزخانه مهیا می کند. کابینت آشپزخانه برای ذخیرهسازی تجهیزات پخت و پز ، مواد غذایی و انواع ظروف بکار می رود. کابینت با لوازم جانبی موجود در آشپزخانه مانند یخچال فریزر ، ماشین ظرفشویی ، ماشین لباسشویی ، اجاق گاز ، ماکروفر و ماکرویو یکپارچه می شود و یک دیزاین شیک و جذاب را برای محل پخت و پز و شستشو در خانه فراهم می سازد.
تحولات طراحی کابینت آشپزخانه از گذشته تا به امروز :
از گذشته تا به امروز مثل تمام صنایع ، صنعت کابینت سازی نیز دچار دگرگونی های فراوانی شده است و پیشرفت های زیادی در زمینه طراحی تا مرحله پیادهسازی فراهم گشته است. همین امر سبب شده کابینت های ساده و بدون طرح دیروز ، امروزه به کابینت هایی جذاب ، مدرن و کلاسیک تبدیل شوند که می توانند دیزاین شیکی برای محیط خانه و فضای آشپزخانه فراهم کنند.
تاریخچه اختراع کابینت آشپزخانه :
کابینت آشپزخانه در قرن بیستم اختراع شد. تا قبل از آن اغلب کارها در آشپزخانه بر روی میز ، وسط آشپزخانه انجام می گرفت. محل مشخصی برای دیگر تجهیزات آشپزخانه به صورت یکپارچه نبود. آشپزخانه ها دارای کابینت های ثابت و جاسازی شده و یکپارچه نبودند .
اجزاء تشکیل دهنده کابینت آشپزخانه :
کابینت از بهم پیوستن وسایل مجزا به صورت یک تکه واحد به اجرا در می آید. کابینت آشپزخانه به طور معمول از یک پیشخوان ، کف ، دیواره و رویه تشکیل شده است .
سیر تحول کابینت آشپزخانه (Kitchen cabinet) :
سیر تحول کابینت سازی از زمان ابداع تا به امروز به صورت صعودی بوده است و هر روز متریال ها و ترفندهای جدیدی در ساخت کابینت اخنراع می شود که زیبایی محیط آشپزی را دو چندان می کند و علاوه بر این مساله متریال ها طوری تولید می شوند که در برابر رطوبت و خط و خش مقاوم تر هستند و می توان مدت زمان بیشتری از آنها استفاده کرد بدون اینکه نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند .
طراحی کابینت آشپزخانه قبل از جنگ جهانی
قبل از جنگ جهانی ، آشپزخانه یا آبدارخانه محل ذخیره سازی مواد خشک ، غذاهای فاسد شدنی مانند شیر ، گوشت و سبزیجاتی که روزانه خریداری می شدند ، بود .
طراحی کابینت آشپزخانه بعد از عصر صنعتی :
علاقه شدید Lillian Moller Gilbreth روانشناس صنعتی در سال ۱۹۲۰ منجر به جنبشی در زمینه لوازم خانگی شد . پس از آن پیشرفت های زیادی در زمینه تکنولوژی و ساخت کابینت رخ داد . با این تحولات سطوح کار کابینت از فلز ضد زنگ ساخته شد .
طراحی کابینت آشپزخانه پس از جنگ جهانی دوم :
آمریکا در سال ۱۹۲۰ پیشگام در صنعت کابینت سازی ، برای اولین بار صفحات چوب را روی هم قرار داد و بوسیله نوعی ماده پلاستیکی با نام فورمیکا و تحت فشار بالا آنها را به یکدیگر چسباند ، سپس به صورت یکپارچه آنها را تراز نمود .
روند طراحی کابینت آشپزخانه پست مدرن :
دیگر عناصر موجود در آشپزخانه نیز در طراحی کابینت آشپزخانه تاثیر گذار است . به عنوان مثال ، در آشپزخانه هایی که کابینت ها به صورت پست مدرن طراحی شده اند برای انتخاب طراحی کابینت مواردی مانند کف ، زمین ، دیوار بدون کاغذ دیواری یا دارای کاغذ دیواری و اجاق گاز ، صفحات رویه ضخیم تر ، کابینت پایه بلندتر و روشنایی آشپزخانه و تناسب هریک با هم به صورت یکپارچه در نظر گرفته می شود ، سپس طرح نهایی انتخاب می شود .
طراحی کابینت آشپزخانه امروزی :
امروزه کابینت ها معمولاً به صورت ترکیبی از دو یا سه رنگ ساخته می شوند و سعی می شود در این ترکیب نوع چوب و طرح نیز متفاوت باشد که آشپزخانه تم جذابی به خود بگیرد . جدیدترین مدلی که توسط مشتریان طرفداران زیادی دارد طراحی کابینت آشپزخانه بدون دستگیره است که برخی ترجیح می دهند به صورت پلکانی کابینت را سفارش دهند ، در این صورت کابینت دیواری به صورت دو تکه ساخته می شود که بخش زیرین نسبت به بخش بالایی تو رفته تر است . طراحی کابینت های آشپزخانه امروزی به همراه با نورمخفی و اجرای کناف یا سقف کاذب است . عده ای نیز در بخشی از کابینت آشپزخانه از آکواریوم ، دکوری و شومینه استفاده می کنند تا دیزاین شیک تری را به نمایش بگذارند .
تحول طراحی کابینت بر اساس تحقیقات اوگونومیک :
نتیجه به دست آمده از تحقیقات اوگونومیک باعث شده تا طراحی آشپزخانه مدرن تا حدودی بهبود یابد . عملکرد مهمی که دانشمندان انسان شناسی در یک مطالعه تحقیقاتی در تعامل با صاحب خانه ها داشتند ، نشان دهنده این است که صاحب خانه ها تمایل به داشتن آشپزخانه بزرگتر با کابینت های بیشتر دارند . برخی از کابینت های موجود در آشپزخانه ممکن است به قدری بزرگ باشند که دارای تعداد بسیار زیادی در و دراور باشند .
چهره متفاوت کابینت های امروزی :
امکاناتی که کابینت های آشپزخانه های امروزی دارند شامل دراورهای عمیق برای وسایل آشپزخانه ، خروج کشوها به صورت نرم و راحت برای جلوگیری از خم شدن بیش از حد ، سینی اسفنج ، سینک دو لگنه یا سه لگنه ، مخفی گاه برای ظرف آشغال بزرگ ، جای ادویه در گوشه کابینت ، جای سیب زمینی پیاز به صورت مجزا و زیبا ، دراور با دربهایی که با مکانیسم های نرم به راحتی تحت فشار بسیار کم باز و بسته می شوند و کاملا، بی سر و صدا هستند ، دربهایی که با کشیدن و هل دادن آهسته ، باز و بسته می شوند ، باکس خواروبار برای جا دادن خوراکی کودکان ، سبد میوه ، میز مخفی تاشو و دیگر موارد .
جنس کابینت های امروزی از چیست ؟
امروزه کابینت ها بسته به نوع مواد خام تولید شده از چند جنس مختلف چوب – فلز – MDF – هایگلاس – ممبران – پی وی سی و یا ترکیبی از چند متریال ساخته می شوند.
برای آشنایی بیبشتر مقاله کابینت آشپزخانه را بخوانید.
دسته بندی کابینت ها براساس اندازه و نحوه سفارش :
• آماده
• سفارشی
• نیمه سفارشی
دسته بندی سینک ظرفشویی براساس نحوه طراحی :
• روکار
• توکار
چرا در ساخت کابینتهای سرویس بهداشتی و دور سینک ظرفشویی از پی وی سی استفاده می شود ؟
زیرا ساختار چوب تولیدی پی وی سی به گونه ای است که در مقابل رطوبت مقاومت بالایی دارد . به هیچ عنوان رطوبت را به خود جذب نمی کند و متورم نمی شود .
ساختار کابینت های امروزی از نظر شکل :
• یو شکل
• ال شکل
• خطی
• شبهجزیرهای
• جزیرهای
کابینت سبز چیست ؟
در سال ۲۰۰۹ تاکید بیشتری بر ارتباط کابینت با عوامل محیطی در ذهن طراحی شد که به کابینت سبز رایج گردید . امروزه خانه ها به گونه ای ساخته می شوند که برای صرفه جویی در سیستم گرمایشی و سرمایشی و هزینه های خنک کننده ، ورود و خروج هوا به داخل آن غیرقابل نفوذ و گاهی اوقات کیفیت هوا غیرقابل تحمل می شود بنابراین هر اندازه در طراحی حرفه ای دکوراسیون داخلی منزل بکوشید به همان میزان زندگی شما لوکس تر خواهد بود و رفاه بیشتری خواهید داشت .
اطلاعات کاملتر در مورد دکوراسیون داخلی منزل در مقاله زیر :
دکوراسیون داخل منزل
رزین در کابینت سازی چیست و سبب چه چیزی می شود ؟
رزین موادی است که در چوب موجود است . رزین (صمغ درخت) ، مواد آلی است که از مایع به شکل جامد تبدیل می شود و برای تولید چوب مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد . درصدی از مواد تشکیل دهنده موجود در چوب کابینت ها از همین رزین تشکیل شده است . کیفیت هوا ممکن است با پخت پز توسط محصولات آزاد شده به هوا و یا با قالب های ناشی از رطوبت بیش از حد و یا تهویه ضعیف به خطر بیفتد . رزین جریان هوا را بهتر می کند و داشتن کابینت مناسب و یا سیستم تهویه مناسب می تواند تاثیر بسزایی در کیفیت هوای خانه داشته باشد.
مراحل ساخت کابینت آشپزخانه :
1) اندازه برداری کابینت آشپزخانه :
اندازه برداری توسط تکنسین کابینت ساز در محلی که کابینت نصب می شود انجام می گیرد . تکنسین کار با مدنظر قرار دادن لوازم جانبی موجود درآشپزخانه مانند لباسشویی ، یخچال ، ماشین ظرفشویی ، هود ، سینک و در نظر گرفتن اندازه هر یک از آنها ، مرحله اندازه گیری را به اتمام می رساند .
2) طرح اولیه کابینت آشپزخانه :
مرحله اول برای ساخت و طراحی کابینت آشپزخانه پیاده سازی یک طرح است . طراحی در دو مرحله انجام می شود :
الف ) ترسیم طرح کابینت بر روی کاغذ :
این کار توسط خود کابینت ساز انجام می پذیرد . سپس از روی این طرح ، طراح اقدام به ترسیم نقشه کابینت با استفاده از نرم افزار می پردازد .
ب) ترسیم طرح کابینت با نرم افزار :
این مرحله با استفاده از نرم افزارهایی همچون catia ، dma ، کرل و یا ۳DMAX انجام می شود . در این مرحله یک شمای کلی از کابینت آشپزخانه ساخته و نصب شده به مشتری نشان داده می شود و مشتری با استفاده از این طرح می تواند تصویری از آنچه که در آخر کار می خواهد در آشپزخانه به عنوان کابینت نصب شود را می بیند . نظرات و انتقادات خود را درباره طرح به کابینت ساز ارائه می نماید . اگر طرح تایید شد کار ادامه می یابد .
در طراحی کابینت آشپزخانه چه چیزهایی مشخص می شود ؟
1. در طراحی ، نوع سیستم آشپزخانه مشخص می گردد که به صورت های L شکل ، U شکل و V شکل می باشد .
2. چیدمان کابینت آشپزخانه و نظم و یکپارچگی به نمایش گذاشته می شود .
3. دسترسی به وسایل مورد نیاز فراهم می شود . رعایت اصول دسترسی به امکانات آشپزی در آشپزخانه مثلث طلایی نام دارد . اضلاع این مثلث یخچال ، سینک و گاز می باشند . هر کدام محل آماده سازی و پردازش مواد ، پخت و پز و نظافت و شستشو است بنابراین نزدیکی آنها به یکدیگر موجب سهولت در کار می شود .
4. نحوه پوشش نقایص و معایب موجود در آشپزخانه در طرح کاملاً نمایان است .
مزایای طراحی صحیح و مناسب کابینت آشپزخانه :
طراحی درست و دقیق کابینت آشپزخانه سبب ایجاد فضای مفید و قابل استفاده بیشتر و بهتر از آشپزخانه می شود و سطح رفاه و راحتی برای پخت و پز و شست و شوی ظروف و جریان هوا را بالا می برد.
3) انتخاب نوع مصالح مصرفی :
کابینت از انواع گوناگونی مانند فلز ، ام دی اف ، هایگلاس ، چوب ، ممبران و پی وی سی تشکیل می شود . برای ساخت هر کدام از بدنه های کابینت از پانلهای لایه ای ، تخته ، خرده چوب و ام دی اف با روکش طبیعی و مصنوعی ، سترون ملامینه ، فرمیکا و … استفاده می شود .
4) صفحات رویه کابینت :
برای صفحات رویه کابینت از پانل هایی با ضخامت های بالا استفاده می شود . زیرا دائما در معرض نفوذ آب و ساییدگی ، حرارت و دیگر عوامل فرسایشی هستند .
5) دیگر ابزارهای مورد استفاده در ساخت کابینت :
از موارد دیگری که در ساخت کابینت بکار می رود می توان به دستگیره درها و کشوها ، پایه های زیرین کابینت ، پی وی سی دور کابینت ، سینک مناسب و در صورت نداشتن هود و گاز روکار اشاره نمود . بسته به نیاز ، بودجه و سلیقه مشتری ، هریک بررسی میشوند و مشتری و کابینت ساز با یکدیگر به توافق می رسند .
6) محاسبه اندازه برش کاری :
در این مرحله اندازه برش های بدنه کابینت زمینی و دیواری با توجه به ابعاد آشپزخانه مشخص می شود .
7) اجرای برش کاری :
به طور کلی برش کاری کابینت به دو مرحله اندازه برداری و خرد کردن ورق تقسیم می شود . برخی قسمت های برش کاری در همان محل نصب و در داخل خانه صورت می گیرد.
8) لبه چسبانی :
این مرحله به منظور زیبایی کار و محافظت از لبه های کار در برابر ضربه و نفوذ آب و رطوبت می باشد . این کار با استفاده از نوارهایی از جنس چوب و یا پی وی سی انجام می پذیرد .
9) شیار زدن قطعات :
این کار برای ایجاد فضا برای نصب چوبهای اتصال در پشت کابینت است .
10) سوراخ زنی :
این بخش شامل ایجاد سوراخ برای نصب دستگیره ها ، ریل های کشو و سوراخ های اتصال اجزا به یکدیگر می باشد .
11) اتمام مرحله نصب و رفع عیوب احتمالی :
در این مرحله کابینت به طور کامل نصب شده و تحویل مشتری می شود .