سرفصل های آزموش کابینت سازی تخصصی و حرفه ای
آموزش کابینت سازی به صورت فنی و در کارگاه کابینت سازی طی یک بازه زمانی و به صورت دوره ای ارائه می شود . شما می توانید با شرکت در این دوره های آموزشی از صفر تا صد کابینت سازی را یاد بگیرید .
ساخت کابینت آشپزخانه مستلزم طی یک سری مراحل برش و مونتاژ است که به صورت تخصصی انجام می پذیرد . ترفندهایی برای زیبایی بیشتر و ساخت حرفه ای تر کابینت مثل فارسی بری ، اجرای شلف و ایجاد زاویه ، اجرای حرفه ای تاج ، قاب ، پاخور و انحنا در کار وجود دارد که همگی به صورت کامل در دوره آموزش کابینت سازی به کارجویان آموزش داده می شود .
سرفصل های دوره آموزشی ساخت ، طراحی و نصب کابینت آشپزخانه :
دوره هایی که در آموزش کابینت سازی از مرحله شروع تا نصب ارائه می شوند شامل مراحل زیر هستند :
مرحله اول )
نحوه اندازه گیری کابینت آشپزخانه که شامل کابینت دیواری و زمینی است و همچنین آموزش نحوه محاسبه قیمت ساخت کابینت آشپزخانه می باشد .
مرحله دوم )
آشنایی با ابزار و یراقی که در ساخت کابینت آشپزخانه ، سرویس خواب ، کمد دیواری ، میز تلویزیون و دکوراسیون داخلی از مرحله شروع کار تا اتمام نصب مورد استفاده قرار می گیرد .
مرحله سوم )
آموزش طراحی و خرد کردن کار بر روی کاغذ است . این کار می بایست توسط کابینت ساز انجام شود سپس طرح ترسیم شده به طراح کابینت ساز ارائه می شود . طراح با استفاده از نرم افزار تری دی مکس اقدام به طراحی طرح کاغذی می کند . در صورتی که تمایل به آموزش طراحی با نرم افزار تری دی مکس داشته باشید می بایست در کلاسهای اختصاصی آن شرکت کنید .
مرحله چهارم )
آموزش برش کاری است . این مرحله نیز در کارگاه های کابینت سازی توسط برش کارها انجام می پذیرد . اکثریت کابینت سازها فقط برش های کوچک و جزئی را انجام می دهند . در صورتی که دستگاه سی ان سی داشته باشند خودشان در کارگاه عملیات برش یونیت های کابینت را نیز انجام می دهند . آشنایی با دستگاه سی ان سی و نحوه برش ورق ها نیاز به احتیاط بالا دارد و معمولاً توسط خود کابینت ساز یا برش کار انجام می شود و در اختیار کارآموزان قرار نمی گیرد . زیرا اره بسیار برنده است و دست برش کار همواره در معرض خطر بریده شدن قرار دارد .
مرحله پنجم )
حال که ورق ها در ابعاد و اندازه های مشخص بریده شد ، ساخت انواع یونیت که از اتصال ورق ها به هم ایجاد می شود ، در این مرحله به کارآموزان حرفه کابینت سازی آموزش داده خواهد شد .
مرحله ششم )
این مرحله مرتبط با آموزش نحوه ساخت فایل های کشویی در کابینت و نحوه علامت گذاری جهت جاسازی ریل ها در هنگام نصب بر روی کشوها می باشد.
مرحله هفتم )
این مرحله شامل مونتاژ کاراست . مونتاژ کردن کابینت با به هم چسباندن قطعات مورد نیاز انجام می پذیرد . زمانی که قطعات و تکه های بریده شده انواع ورق در کابینت سازی به هم متصل شدند ، یک یونیت ساخته می شود . سپس لبه های کار با استفاده از دستگاه های مخصوص پی وی سی می شوند . در این مرحله آموزش ساخت یونیت کابینت و چسباندن رویه و لبه به هم به کارآموزان ارائه می شود .
مرحله هشتم )
عملیات پی وی سی در صورت نداشتن دستگاه در کارگاه ، در مراکز خدمات رسانی پی وی سی به صورت جداگانه انجام می شود . کار پس از پی وی سی شدن به مکان انتقال یافته و در آنجا نحوه تراز کردن ، نصب زیرساز ، نصب بدنه بر روی کار و نصب پایه ها به کارآموزان آموزش داده خواهد شد . پایه ها در دو نوع پاخور و بدون پاخور اجرا می شود .
مرحله نهم )
در این مرحله نوبت به آموزش اندازه گیری ، محاسبه ، جاسازی ادوات مختلف آشپزخانه می رسد . زیرساز کار نصب می شود و بدنه اصلی بر روی دیوار و زمین بسته می شود . نحوه تراز کردن کار و نصب پایه ها بر روی بخش های پاخور و پایه های دکوری انجام می پذیرد .
مرحله دهم )
آموزش نحوه نصب یونیت ها که در دو نوع ساده و فیتینگ دار می باشد .
مرحله یازدهم )
آموزش نصب سینک ظرفشویی در داخل کابینت ، آموزش نصب و قلق های برش سینگ می باشد . نصب سینک جهت جاسازی در کابینت به دو شکل تو کار و رو کار انجام می شود .
مرحله دوازدهم )
آموزش نصب هود ، فر و اجاق در کابینت آشپزخانه
مرحله سیزدهم )
آموزش برش کاری در داخل آشپزخانه در صورت نیاز
مرحله چهاردهم )
آموزش نصب درب ها ، قلق ها ، نصب تاج کابیت
مرحله پانزدهم )
آموزش نصب آبچکان
مرحله شانزدهم )
آموزش نصب جک های درب ها و آموزش نحوه رگلاژ کردن درب های کابینت ها و قلق های آنها
مرحله هفدهم )
آموزش نصب ریل های کشوها و نحوه جاسازی کشوها در داخل ریل ها
مرحله هجدهم )
آموزش نصب صفحه ها و قرنیز صفحه ها با قلق ها
مرحله نوزدهم )
آموزش سیم کشی و ایجاد اتصالات جهت نورپردازی ، آموزش نصب چراغ های موجود در داخل ویترین ها و باکس ها جهت فرآیند نورپردازی
مرحله بیستم)
آموزش نصب نماهای کابینت آشپزخانه
مرحله بیستم و یک )
آموزش نصب تاج کابینت آشپزخانه
مرحله بیست و دو )
آموزش ساخت آرگ اَشپزخانه
مرحله بیست و سه )
آموزش نصب اپن جزیره در آشپزخانه
پس از اینکه آموزشهای لازم توسط کارآموز صورت گرفت ، ساخت کابینت و اجرای آن طی چندین مرحله انجام می پذیرد :
مراحل ساخت کابینت آشپزخانه :
مرحله اول )
اندازه برداری کابینت آشپزخانه :
طبق آموزش های داده شده در این مرحله می توانید اندازه کابینت آشپزخانه را محاسبه کنید . برای این کار لازم است اندازه محیط آشپزخانه ، کف ، دیوار ، کف تا سقف ، کف تا پنجره و درب ، محل تاسیسات ، محل قرارگیری لوازم آشپزخانه همچون یخچال ، اجاق گاز ، هود ، سینک ، فر و دیگر موارد موردنیاز را به صورت دقیق متر کنید .
تجهیزات اساسی در آشپزخانه نیاز به فضاهای استانداری به شرح زیر دارند :
- اجاق گاز معمولاً 90 سانت فضا
- هود فضایی مابین 60 تا 90 سانت بستگی به نوع هود
- ماشین ظرفشویی و لباسشویی فضایی 60 سانتی
- یخچال 180*90
- سینک ظرفشویی فضایی 120*60
مرحله دوم )
طراحی کابینت آشپزخانه :
طراحی کابینت آشپزخانه در دو گام صورت می گیرد :
گام اول )
پیاده سازی طرح بر روی کاغذ است که خود کابینت ساز این مرحله را برعهده دارد .
گام دوم )
تعیین متریال ها و استفاده از طرح و رنگ است . سفارش دهنده از روی سمپل های ارائه شده چوب ، طرح و رنگ کابینت مدنظر خود را انتخاب می نماید .
مرحله سوم )
ترسیم طرح کاغذی با استفاده از نرم افزارهایی همچون تردی مکس است .
به طور کل آشپزخانه ها دارای چند شکل متقاوت هستند که عبارتند از :
- راهرویی
- وی شکل
- یو شکل
- ال شکل
برای زیباتر شدن کار می بایست مثلث طرح که شامل سینگ ، اجاق و یخچال است ، مدنظر قرار داده شود تا افراد بتوانند به آسانی به مواد و ابزارهای موردنیاز خود دسترسی داشته باشند .
مرحله چهارم )
خرید متریال ها توسط کابینت ساز است . کابینت ساز به مغازه های فروش ورق و ابزار و یراق مراجعه کرده و ورق ، دستگیره ، لولا ، پایه و هر آنچه که برای ساخت و نصب کابینت نیاز است را خریداری می کند.
مرحله پنجم)
برش متریال ها و خرد کردن ورق ها در اندازه های تعیین شده در طرح است . این مرحله شامل برش و ایجاد ضخامت ورق های پی وی سی ، ورق بدنه ، پا سنگ ، پشت بدنه ، تاج و بلنت می باشد . مراحل برش نیاز به حرفه ای بودن و تکنیک دارد و متخصص برش کار می بایست اینکار را انجام دهد . زیرا سالیانه تعداد زیادی از افراد بدلیل استفاده از دستگاه های برش کاری انگشتان دستشان آسیب می بیند ، به همین دلیل حتماً می بایست در کار برش ، حرفه ای باشید تا بی خطر اینکار را انجام دهید .
مرحله ششم )
لبه چسبانی کابینت ها با استفاده از نوارهای رنگی و توسط دستگاه پی وی سی انجام می پذیرد .
مرحله هفتم )
شیارزنی و سوراخ کاری محل پیچ ها و ریل ها :
برای اینکه فیبر پشت بدنه ، به بدنه چسبانده شود ، شیارزنی با فاصله 17 سانتی متر به پشت بدنه انجام می شود . پس از آن محل ریل کشوها سوراخ شده و ریل ها در جای خودشان ثابت می شوند و سراخ هایی جهت اتصال بدنه و قفسه بندی ها انجام می پذیرد .
مرحله هشتم )
مونتاژ قطعات :
مونتاژ یعنی اتصال قطعات مرتبط به یک دیگر در زمین و نصب راحت آن بر روی دیوار .
نصب کابینت آشپزخانه چگونه انجام می شود ؟
1) علامت گذاری بر روی دیوار جهت نصب دقیق :
محل دقیق نصب هر یک از قطعات بر روی دیوار علامت گذاری می شود .
2) نصب اتصالات بر روی دیوار :
یک اتصال محکم 45 جهت نگه داشتن کابینت و تحمل بار داخل آن به دیوار نصب می شود که می تواند از جنس چوب یا فلز باشد . در صورت اتصال با چوب ، چوب با اندازه مستطیل در ابعاد 16*80 میلی متر و طول دلخواه کابینت ساز با برش 45 از وسط مستطیل در جهت طول برش داده می شود تا تخته به دو نیم تبدیل شود . یک نیمه بر روی خط های اندازه گذاری شده بر روی دیوار و نمیه دیگر بر روی کابینت قرار می گیرد . ایجاد این اتصال در پشت کار سبب افزایش سرعت نصب ، دقت نصب و تحمل حجم بار می شود.
نصب کابینت دیواری و زمینی :
در مرحله بعدی کابینت زمینی یا دیواری با استفاده از پیچ های فولادی در سر جای خود قرار می گیرد . پس از نصب کابینت زمینی و دیواری ، نصب هود ، سینگ و صفحه انجام می پذیرد .
اندازه گیری درب ها و طبقات کابینت :
در این مرحله قطعاتی که طبقات کابینت را تشکیل می دهند در داخل آن جای می گیرند . دربها و طبقات معمولاً بین یک تا دو سانتی متر کوچکتر از عمق کابینت ساخته می شوند . پس از نصب کامل بدنه و درب ها در جایشان نصب و ریگلاژ می شوند . جهت ریگلاژ کردن درب ها 4 تا 5 میلیمتر از اندازه واقعی کوچکتر در نظر گرفته می شوند .
برش کاری و لبه چسبانی کابینت آشپزخانه :
اندازه درب ها معمولاً در محل نصب ، فیکس می شود که جهت برش از اره برقی کوچک استفاده می کنند . سپس کار لبه چسبانی پی وی سی انجام می شود .
نصب لولا بر روی درب کابینت :
زمانی اندازه دربها فیکس شدند با استفاده از دریل و مته محل نصب لولا بر روی درب ، سوراخ شده و لولا با اندازه تقریبی 22 میلی متر از درب تا مرکز نصب می شود .
نصب دستگیره ها و طبقات :
برای نصب طبقات از رول پیچ استفاده می شود و دستگیره ها نیز با استفاده از پیچ در جای خود قرار می گیرند .
در حین نصب امکان دارد کابینت ساز برخی برش های کوچک را با استفاده از اره برقی انجام دهد . این مساله گاهی آزاردهنده است و سبب ایجاد گرد و خاک در خانه می شود .