کابینت آشپزخانه بخش های مختلفی دارد که یکی از پراهمیت ترین بخش های آن کابینت زیر سینک ظرفشویی است. بدلیل اینکه این کابینت همواره در مقابل رظوبت قرار دارد، صد در صد باید نسبت به دیگر باکس های کابینت جنس و کیفیت متفاوتی داشته باشد و از ویژگی های متمایزی برخوردار باشد.
اگر تمایل به سفارش کابینت زیر سینک ظرفشویی ضد آب و حرفه ای دارید، حتماً با گروه دکومنش در تماس باشید تا بهترین ها برای شما به اجرا گذاشته شود.
کابینت زیر سینک چیست؟
کابینت زیر سینک ظرفشویی، کابینتی است که سینک در داخل باکس آن جاسازی می شود و دور تا دور آن توسط چسب های مخصوص، کاملاً پلمپ می شود تا آب به داخل کابینت و کابینت های مجاور نفوذ نکند.
قیمت کابینت زیر سینک ظرفشویی
قیمت انواع کابینت های زیر سینک تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می گیرد.
- جنس یونیت و روکش استفاده شده در کابینت
- متراژ مورد نیاز
- طراحی و نصب کابینت
محاسبه قیمت کابینت زیر سینک بر اساس متر محیط یونیت کابینت زیر سینک ظرفشویی انجام می شود و نوع متریال ها نیز قیمت های مختلفی دارند که ضربدر متر محیط می شوند.
قیمت کابینت زیر سینک پی وی سی
محاسبه قیمت کابینت زیر سینک پی وی سی بدلیل بالا بودن قیمت ورق پی وی سی، کمی پرهزینه تر است، اما واقعاً می ارزد چون فوق العاده بادوام و مقاوم است.
قیمت کابینت زیر سینک فلزی
قیمت کابینت ظرفشویی سینک فلزی نسبت به متریال هایی مثل پی وی سی ارزانتر است. این متریال بدلیل فلزی بودن به مرور زمان دچار پوسیدگی می شود و براده های حاصل از پوسیدگی روی زمین می ریزد.
درسته که قیمت کابینت زیر سینک ظرفشویی فلزی کمی ارزانتر است، اما اگر می خواهید بلند مدت از کابینت خود استفاده کنید، متریال های باکیفیت را اولویت انتخاب خودتان قرار دهید.
چیدمان کابینت زیر سینک ظرفشویی
چیدمان کابینت زیر سینک برای بعضی از افراد اهمیت چندانی ندارد و به صورت سلیقه ای چیده می شود. بعضی از افراد ظرف و ظروف بزرگ را در داخل آن قرار می دهند و بعضی شوینده ها و سطل زباله را برای چیدن داخل کابینت زیر سینک انتخاب می کنند.
چگونه کابینت زیر سینک را مرتب کنیم؟
بهترین روش نظم دهي چیدمان کابینت زیر سینک ظرفشویی استفاده از اکسسوری کابینت آشپزخانه است. اکسسوری ها علاوه بر نظم دادن به داخل باکس ها، سبب استفاده بهینه از فضای داخل کابینت ظرفشویی و چیدمان منظم کابینت زیر سینک می شوند.
انواع اکسسوری کابینت زیر سینک ظرفشویی
مدل های مختلفی از اکسسوری ها را می توان در داخل باکس کابینت زیر سینکی استفاده کرد.
1. اکسسوری سطل زباله
- این اکسسوری به صورت دو تایی یا تکی خریداری شده و در داخل باکس زیر ظرفشویی توسط کابینت ساز نصب می شود. تزیین کابینت زیر سینک با اکسسوری سطل زباله باعث می شود فضای زیر سینک همیشه منظم و مرتب باشد و وقتی در کابینت باز می شود، حس بسیار خوبی برای افراد به همراه داشته باشد.
2. اکسسوری باکس بندی
- این اکسسوری به صورت باکسی طراحی شده و مرتب می توان در داخل آن اشیاء مدنظر را چید.
کاربرد کابینت زیر سینک ظرفشویی
به طور معمول فضای داخلی کابینت زیر ظرفشویی، دارای رطوبت و دمای بیشتری نسبت به داخل سایر کابینت ها است. با توجه به میزان رطوبت موجود در این کابینت ها، پیشنهاد می شود مواد و وسایلی که به رطوبت و آب حساس نیستند و متورم نمی شوند را در داخل باکس سینک ظرفشویی بچینید.
قرار دادن پودر ماشین لباسشویی یا ظرفشویی و سایر شوینده های پودری، ظروف فلزی مثل قابلمهها و نگهداری مواد غذایی در این فضا پیشنهاد نمی شود. چون پودرها در معرض رطوبت به هم می چسند و هنگام استفاده، حالت پودری خود را از دست می دهند و کار را سخت تر می کنند. قابلمه ها و وسایل فلزی نیز در برابر رطوبت زنگ می زنند و رنگ خود را از دست می دهند.
می توان کابینت های زیر سینک را برای نگهداری انواع مواد شوینده جامد و مایع، وسایل تمیز کاری، دستمال گرد گیری، انواع پلاستیک و غیره استفاده کرد.
متریال کاربردی در ساخت کابینت زیر سینک ظرفشویی
بهترین انتخاب و گزینه برای طراحی و ساخت کابینت سینک ظرفشویی، ورق پی وی سی است. ورق پی وی سی، بهترین گزینه برای مقاومت در برابر رطوبت است. ورق پی وی سی به هیچ وجه در برابر رطوبت متورم نمی شود.
البته بعضی از کابینت سازان که از نظر قیمتی ارزانتر کار می کنند، به جای استفاده از ورق پی وی سی، در زیر سینک ظرفشویی نیز از ام دی اف استفاده می کنند.
راه حل تشخیص پی وی سی از ام دی اف چیست؟
کابینت ام دی اف زیر سینک ظرفشویی به دلیل رطوبت، در گذر زمان دچار تورم و مشکلات مختلفی می شود. بنابراین، باید قبل از نصب کابینت، از کیفیت آن مطمئن شد. با توجه به شباهت غیر قابل انکار میان ورق پی وی سی و ام دی اف، باید راهکاری برای تفاوت میان این دو جنس وجود داشته باشد.
به طور کلی سه راه آسان برای تشیص MDF از PVC وجود دارد که عبارتند از:
- در بررسی قسمت بدون نوار ورق ام دی اف، حجم فشرده ای از خرده چوب را می بینید، در صورتی که در ورق پی وی سی حجم فشرده ای از پلاستیک را مشاهده خواهید کرد.
- با ضربه زدن به هر دو تخته، ام دی اف صدای تو خالی تری دارد.
- مقاومت در برابر فشار و ضربه حاکی از اصل بودن ورق پی وی سی است.
روکش کابینت زیر سینک ظرفشویی
معمولاً ورق پی وی سی تنها به عنوان یک مغزی مورد استفاده قرار می گیرد و روکش بدنه کابینت با توجه به سبک دکوراسیون آشپزخانه و سلیقه مشتری انتخاب می شود. یعنی شما هر متریال با هر طرح و رنگی را که برای کابینت انتخاب کرده اید، همان برای پی وی سی نیز روکش می شود.
جهت آب بندی روکش کابینت، باید تمام قسمت های اتصال کابینت، با چسب آکواریوم مرغوب پوشیده شود. این آب بندی باید هر چند وقت مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت نیاز، ترمیم شود. به این ترتیب طول عمر کابینت بیشتر خواهد شد و مواردی مثل پوسیدگی و متورم شدن کابینت را مشاهده نخواهید کرد.
ابعاد کابینت زیر سینک ظرفشویی
ابعاد کابینت زیر سینک ظرفشویی در عمل باید با توجه به متراژ و فضای آشپزخانه و طراحی کابینت ها تعیین شود. همچنین شکل و اندازه سینک، از فاکتورهای تاثیرگذار در اندازه کابینت زیر سینک هستند.
به طور کلی استاندارد در نظر گرفته شده برای کابینت پایین سینک آشپزخانه 90-100-120 سانتی متر است.
انواع روش های اجرای کابینت زیر سینک
به طور کل دو روش برای اجرا کابینت سینک وجود دارد.
روش اول) کابینت زیر سینک ظرفشویی توکار
در این روش کابینت در داخل باکس قرار می گیرد و دور تا دور سینک نیز توسط متریالی که کابینت با آن ساخته شده است، به اندازه 30 تا 100 سانت، پوشیده می شود.
روش دوم) کابینت زیر سینک ظرفشویی روکار
در این روش متریالی که کابینت با آن ساخته شده، دور سینک را نمی پوشاند و سینک ظرفشویی تا لبه های کابینت های مجاور سینک را پوشش می دهد.
انواع روش های اجرای کابینت از نظر شکل و نوع لگن
- کابینت سینک ظرفشویی تک لگنه
- کابینت سینک ظرفشویی دو لگنه
خرید کابینت زیر سینک
تعمیر کابینت زیر سینک در صورتی که از مواد بی کیفیت و بازاری برای ساخت استفاده شود، هر چند وقت یکبار نیاز است. امروزه کابینت زیر سینک جدید که به صورت کابینت زیر سینک آماده در بازار به فروش می رسند، بسیار زیاد است. نمیشه گفت همگی این کابینت ها دارای جنس بدی هستند، اما گاهی استفاده از جنس های نامرغوب و بی کیفیت به مرور زمان باعث ایجاد بوی بد کابینت زیر سینک می شوند.
خرید کابینت زیر سینک سفارشی
با استفاده از چوب اصل یا پی وی سی، می توانید بهترین و باکیفیت ترین کابینت زیر سینک ظرفشویی را سفارش دهید که سال ها می تواند برای منزل شما به صورت بهینه کاربرد داشته باشد.
طبقه بندی کابینت زیر سینک
قفسه بندی کابینت زیر سینک معمولاً به شکل یک یونیت کامل و بدون قفسه طراحی می شود. اگر بخواهید کابینت سفارشی داشته باشید، می توانید از کابینت ساز خود بخواهید که با استفاده از اکسسوری ها و ام دی اف، داخل کابینت زیر ظرفشویی را برای شما طبقه بندی و قفسه بندی کند.
ایده های طراحی کابینت زیر سینک ظرفشویی
هدف از طراحی فضای داخل کابینت ظرفشویی، دسترسی آسان به تمام وسایل و حفظ نظم در فضا است. برای این کار چند ایده را می توان پیاده سازی کرد.
1) استفاده از باکس کابینت در فضای زیر سینک
باکس کابینت یکی از محبو ب ترین و بهترین آیتم ها برای ایجاد نظم در داخل کابینت ها است. جهت طراحی کابینت زیر سینک به کمک این باکس ها، می توان از انواع باکس کشویی یا ثابت استفاده کرد.
انواع مختلف این باکسها با متریالی مثل چوب، ام دی اف یا پی وی سی، تولید می شوند. وجود این موارد به جداسازی بخش لولهها از سایر بخش های کاربردی زیر سینک کمک خواهد کرد.
2) ساخت قفسه فلزی برای منظم کردن کابینت پایین سینک
جهت منظم کردن کابینت زیر سینک آشپزخانه می توان از قفسه های فلزی به شکل های مختلفی استفاده کرد. این ایده کابینت زیر سینک، باعث مرتب تر شدن فضا و دسترسی آسان به تمام وسایل می شود.
قفسههای مشبک فلزی به شکل های کشویی یا ثابت، در برابر رطوبت مقاوم هستند و در بلند مدت آسیبی به آن ها وارد نمیشود و از نظر قیمتی نیز نسبتاً مقرون به صرفه هستند.
3) تعبیه سطل زباله در داخل کابینت زیر ظرفشویی
سطل زباله یکی از آیتم هایی است که فضای آشپزخانه را اشغال می کند و نمای چندان خوشایندی ندارد. گذاشتن سطل زباله در داخل کابینت زیر ظرفشویی یکی از بهترین راهکارها برای بهبود طراحی دکوراسیون آشپزخانه و استفاده بهینه از فضا محسوب می شود. البته ظرفیت این سطلها، به ابعاد کابینت محدود می شود و باید زود به زود تخلیه شوند.
4) طراحی اکسسوری متصل به درب کابینت ظرفشویی
می توان با طراحی قفسههایی متصل به درب های کابینت، فضای این کابینت را شبیه به یک سوپرمارکت بازسازی کرد. از این قفسهها به عنوان فضایی برای جایگذاری شویندهها، دستمال ها یا اسکاچ استفاده می شود. به کمک این قفسه ها می توان حتی کوچکترین کابینت ها را به فضایی برای نگهداری از وسایل تبدیل کرد. همچنین برای آویزان کردن دستکش ظرفشویی یا حوله نیز می توان از ریل ها یا قفسه های مخصوص آویز استفاده کرد.
5) طراحی شخصی فضای داخل کابینت سینک
طراحی مدل کابینت زیر سینک ظرفشویی باید با توجه به حجم وسایل و ابعاد آن صورت بگیرد. یک راه مطمئن برای استفاده بهینه از فضای موجود، طراحی ترکیبی فضای داخل کابینت با استفاده از قفسههای داخلی و قفسههای متصل به درب ها است.
6) کابینتهای زیر سینکی با درهای کشویی
در برخی از شرایط با توجه به سلیقه افراد یا فضای موجود در آشپزخانه، می توان کابینت زیر سینک کشویی استفاده کرد. دسته بندی و ایجاد فضاهای مختلف در کشو، با در نظر گرفتن ابعاد کشو و فضای مورد نیاز افراد تعیین می شود. این روش برای جداسازی بخش های مختلف بسیار هوشمندانه تلقی می شود.
7) قرار دادن سینک آشپزخانه در کانتر جزیره
یک آیتم محبوب در آشپزخانه های بزرگ، کابینت های جزیره هستند که فضای آشپزخانه را از محیط پذیرایی جدا می کنند. با تعبیه سینک ظرفشویی و کابینت زیر آن در کانتر جزیره، می توان به محیط خانه تسلط بیشتری پیدا کرد. همچنین این روش حفظ ارتباط با اعضای خانواده یا مهمانان را فراهم می کند. این مدل کابینت زیر سینک ظرفشویی دارای ابعاد بزرگی است که فضای زیادی را برای نگه داری وسایل ارائه می دهد.
8) قرار دادن سینک ظرفشویی روبروی پنجره
یکی دیگر از روش های جذاب برای طراحی و اجرای کابینت زیر سینک ظرفشویی، نصب این کابینت روبروی درب یا پنجره است که منجر می شود کدبانوی خانه موقع شستشو نمای بیرون را تماشا کند و با لذت به کارهای داخل منزل خود بپردازد. طراحی کابینت سینک زیر پنجره
9) طراحی سینک ظرفشویی بر روی اپن
طراحی آشپزخانه بر روی اپن، یک ترفند مناسب آشپزخانه های کوچک یا بدون جزیره است. این طراحی نیز باعث حفظ ارتباط میان اعضای خانواده می شود. همچنین کابینت های اپن، فضای خوبی را برای ذخیره وسایل فراهم می کنند.
10) قراردادن سینک ظرفشویی در کنج آشپزخانه
قرار دادن سیک ظرفشویی در قسمت کنج آشپزخانه می تواند یک گزینه عالی برای بهینه سازی فضا و افزایش کارایی باشد. قرار گرفتن سینک در کنج آشپزخانه اغلب باعث میشود تا این دستگاه جلوی چشم نباشد و فضای آشپزخانه جمع و جورتر به نظر بیاید.
این الگوی قرارگیری به کاهش هدر رفتن فضا و ایجاد یک آشپزخانه به صورت منظم و مرتب کمک می کند. استفاده از کنج آشپزخانه برای سینک ظرفشویی، به شما کمک می کند که فضای دیگری را برای قرارگیری دیگر وسایل آشپزخانه یا افزودن اجزای دکوراتیو ایجاد کنید.
11) قرار دادن سینک ظرفشویی رو به دیوار
اگر نقشه آشپزخانه تنها اجازه طراحی سینک رو به دیوار را میدهد، می توان با استفاده از اشیای مختلف، فضای مطلوبی را ایجاد کرد.
برای مثال نصب آینه بر روی دیوار می تواند از سادگی فضا بکاهد و باعث بزرگ تر دیده شدن آشپزخانه شود. همچنین استفاده از بشقاب های تزئینی یا گیاهان مختلف، فضای جلوی سینک را مطلوب تر می کند. در این شرایط بهتر است ارتباط بین سینک با دو بخش مهم دیگر آشپزخانه یعنی یخچال و گاز به شکل اصولی طراحی شود.
سخن نهایی
کابینت زیر سینک ظرفشویی همیشه بخشی حدا ناپذیر در فضای آشپزخانه بوده و هست. فرقی نمی کنه آشپزخانه شما به چه شکل باشه و یا کابینت آشپزخانه شما با چه متریالی ساخته شده، کابینت زیر سینک همیشه از الزامات در فضای آشپزخانه است و اگر با متریال مقاوم و ضد آب مثل پی وی سی یا چوب اصل ساخته بشه، قطعاً سالها بدون هیچ مشکلی در آشپزخانه شما مورد مصرف قرار خواهد گرفت.
کلام آخر
کابینت زیر سینک ضد آب نقش مهمی در پوشاندن لولههای متصل به سینک و نگهداری وسایل دارد. داشتن یک کابینت سینک کاربردی و مقاوم در برابر رطوبت، یکی از اصول اولیه در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه است.