آشپزخانه از بخش های اساسی هر خانه است، چون بیشتر تایم کدبانوی خانه در آشپزخانه می گذرد و برای رفاه حال خانم ها نیاز است که دکوراسیون آشپزخانه به شیوه ای جذاب طراحی و پیاده سازی شود.

یکی از عواملی که زیبایی و دکوراسیون اصلی در فضای آشپزخانه را بر عهده دارد، کابینت آشپزخانه است. کابینت به عنو ان یکی از مهم ترین مراحل ساخت و چیدمان فضای آشپزخانه است که تاثیر فوق العاده بر زیبایی، کارآیی و سازماندهی آن دارد.

نصب کابینت آشپزخانه حرفه ای نیازمند یک طراحی کابینت آشپزخانه خارق العاده و اجرای آن است. بعد از طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه نوبت به نصب آن می رسد.

برای نصب و اجرای کابینت حرفه ای یک تماست کافیه.

تماس

نصب کابینت آشپزخانه از اهمیت خارق العاده برخوردار است و اگر به درستی و با دقت انجام نشود، ممکن است پس از مدتی استفاده، کابینت ها دچار مشکل شوند. در این مطلب قصد دارم مفصلاً در مورد نصب کابینت آشپزخانه و مراحل نصب برای شما بنویسم تا کاملاً با مراحل نصب کابینت آشپزخانه آشنا شوید.

نصب کابینت آشپزخانه

نصب کابینت آشپزخانه به کمک ابزارهایی مثل اره برقی، دریل برقی و پیچ های فولادی انجام می پذیرد.

 

مراحل نصب کابینت آشپزخانه

نصب کابینت آشپزخانه در چندین مرحله انجام می شود.

علامت گذاری محل نصب بر روی دیوارها

علامت گذاری روی دیوارها به نصاب کابینت کمک می کند تا بتواند دقیقاً جایگاه هر چیزی را مشخص کرده و در جای خود قرار دهد.

زیرسازی کابینت آشپزخانه و نصب کردن اتصالات و تجهیزات نگهدارنده

این بخش فوق العاده بخش مهمی است و کابینت سازها باید دقت کافی به خرج دهند تا بعدها کابینت ها، بویژه کابینت های دیواری سقوط نکنند.

به دلیل اینکه کابینت های دیواری بر روی پایه یا نگهداره قرار ندارند، زیرساز آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. معمولاً خانم ها هنگام چیدن اشیاء داخل باکس های کابینت ها، به تحمل وزن قفسه ها اهمیتی نمی دهند و به همین علت ندرتاً شاید شنیده باشید که کابینت های دیواری سقوط کرده اند. خیلی به ندرت این حادثه پیش می آید و کابینت سازان همگی دقت عمل در زیرسازی کار را به خرج می دهند.

خلاصه اینکه، زیرساز کابینت آشپزخانه فوق العاده مهم است و باید در نحوه زیرسازی دقت کافی به خرج داده شود تا کابینت ها بتوانند تحمل وزن اشیائی که در داخل آنها چیده می شوند را داشته باشند.

نصب بدنه کابینت آشپزخانه

بدنه کابینت آشپزخانه شامل دو بخش است.

بخش اول) نصب بدنه کابینت زمینی

 بدنه کابینت زمینی نیاز به بستن پایه دارد و در ابتدا کابینت ها برعکس شده و پایه های آنها بسته می شوند، سپس بدنه کابینت زمینی توسط پیچ به دیوار محکم می شود.

نصب کابینت زمینی آشپزخانه
نصب کابینت زمینی آشپزخانه

بخش دوم) نصب بدنه کابینت دیواری

نصب بدنه کابینت های دیواری مستقیماً توسط پیچ به زیرساز متصل شده و از محکم بودن آنها اطمینان حاصل می شود.

نصب کابینت دیواری آشپزخانه
نصب کابینت دیواری آشپزخانه

نصب قفسه های درون کابینت آشپزخانه

قفسه های درون کابینت اندازه های مختلفی دارند که بخش بیرونی یعنی لبه های آنها پی وی سی شده اند. کابینت ساز بر اساس اندازه داخلی باکس های کابینت ها، صفحه قفسه ها را اندازه می گیرد و پس از مشخص شدن جای آنها، ابتدا یک نگهدارنده، که حالت چرخان پیچی دارند را به سوراخی که ایجاد کرده، متصل می کند و می چرخاند تا سفت شود و پس از سفت شدن نگهدارند، صفحه داخلی قفسه ها را در جای خودشان قرار می دهد.

نصب قفسه های داخلی کابینت آشپزخانه
نصب قفسه های داخلی کابینت آشپزخانه

نصب درب کابینت آشپزخانه

نصب درب کابینت توسط لولا یا جک انجام می شود. اگر درب کابینت آشپزخانه لولایی باشد، ابتدا لولاها توسط پیچ به بدنه متصل شده و سپس درب ها را در جای خود متصل می کنند.

اگر درب کابینت آشپزخانه از نوع جک باشد، به جای لولا از جک استفاده می شود. ابتدا جک ها به بخش بالایی قفسه توسط ییچ وصل می شوند و بعد درب ها را با جک ها فیکس می کنند.

نصب درب های کابینت با روکش محافظ
نصب درب های کابینت با روکش محافظ

نصب کشو کابینت آشپزخانه

کشوها توسط ریل ها در جای خود محکم می شوند. در ابتدا بخش زیرین و ثابت ریل توسط پیچ به بدنه چسبانده می شود و سپس بخش روان ریل بر روی بخش ثابت آن تنظیم شده و کشوها در داخل ریل ها قرار می گیرند.

جدا کردن روکش محافظ پس از نصب درب های کابینت
جدا کردن روکش محافظ پس از نصب درب های کابینت

نصب صفحه کابینت آشپزخانه

صفحه کابینت آشپزخانه بر روی کابینت زمینی قرار می گیرد. صفحه کابینت آشپزخانه می تواند از نوع چوب یا سنگ باشد که بستگی به انتخاب مشتری دارد. صفحه ها از قبل در اندازه استاندارد، برش خورده و حالا بر اساس اندازه های تعیین شده توسط چسب و پیچ بر روی کابینت زمینی سوار می شوند.

نصب صفحه کابینت آشپزخانه
نصب صفحه کابینت آشپزخانه

نصب دستگیره های کابینت آشپزخانه

در صورتی که نوع کابینت از نوع کابینت مدرن باشد، خبری از دستگیره نیست و جای دستگیره وجود دارد. اگر هم مدل کابینت از نوع دستگیره ای باشد، به اندازه سوراخ های دستگیره ها، سوراخ هایی روی درب ها و کشوها ایجاد می شود و دستگیره ها به سوراخ ها محکم می شوند.

نصب پاخور کابینت آشپزخانه

بعضی از مشتریان پاخور سفارش نمی دهند، اما اکثریت به بودن پاخور اصرار دارند. پاخور کابینت آشپزخانه می تواند به صورت پاخور ریلی، پاخور ثابت و یا پاخور کشویی اجرا شود.

اگر پاخور از نوع ثابت باشد که به بخش زیرین کابینت زمینی فیکس می شود و دیگر قابلیت حرکت نخواهد داشت.

اگر پاخور از نوع کشویی باشد، در بخش زیرین کابینت زمینی کشوهایی ساخته می شوند که می توانید به عنوان یک باکس اضافی از آن استفاده کنید.

اگر پاخور از نوع ریلی باشد، در هنگام شست و شو می توانید پاخورها را حرکت دهید، زیر کابینت را بشویید و مجدداً به حالت اولیه برگردانید.

نصب تاج کابینت

اگر کابینت آشپزخانه شما از نوع تاج دارد باشد که اکثریت کابینت کلاسیک و کابینت نئوکلاسیک از نوع تاج دار هستند، تاج کابینت به قسمت جلوی بخش بالای کابینت دیواری توسط چسب و پیچ محکم می شود.

نصب کانتر یخچال

کانتر یخچال به صورت خالی است که فقط دور آن توسط باکس پوشانده می شود.

آماده سازی کانتر یخچال
آماده سازی کانتر یخچال

نصب کابینت کمدی

در صورتی که کابینت کمدی سفارش داده باشید، ابتدا پایه های زیرین آن بسته شده و به ترتیب درب ها، کشوها و قفسه های داخلی آن نصب می شود.

نصب کابینت ویترینی

اگر سفارش شما شامل کابینت ویترینی باشد، نیاز به شیشه یا طلق به جای درب چوبی است. ابتدا قفسه های داخلی نصب می شود و در نهایت برای درب های آن شیشه، طلق یا آینه نصب می شود.

برش کاری در هنگام نصب کابینت
برش کاری در هنگام نصب کابینت

نصب هود

هود به دو صورت توکار و مخفی یا روکار و آشکار نصب می شود.

نصب سینک ظرفشویی

نصب کانتر سینک ظرفشویی از اهمیت فوق العاده برخوردار است. اگر در نصب سینک دقت نشود، ممکن است با نشتی آب مواجه شوید. برای اینکه کانتر ظرفشویی در اثر رطوبت متورم نشود، پیشنهاد می شود از ورق پی وی سی ضد آب برای ساخت آن استفاده شود.

برای نصب سینک ظرفشویی کابینت آشپزخانه، پس از نصب کانتر سینک ظرفشویی، دور تا دور آن را پر از چسب می کنند و سپس سینک بر روی کانتر قرار می گیرد. دقت شود که مرحله چسب کاری و نصب به درستی انجام شود تا بعدها مشکلی پیش نیاید.

نصب ماشین لباسشویی و نصب ماشین ظرفشویی

در کابینت ها ماشین لباسشویی و ظرفشویی اندازه استانداردی دارند و در داخل باکس قرار نمی گیرند، بلکه بین باکس ها در یک فضای آزاد قرار می گیرند و بر روی آن صفحه کابینت آشپزخانه قرار می گیرد.

مراحل نسب کابینت آشپزخانه
مراحل نسب کابینت آشپزخانه

نصب ابزارهای نورپردازی

در صورتی که داخل باکس ها، زیر کابینت زمینی و زیر کابینت دیواری حاوی نورپردازی یا نور مخفی بود، در این مرحله از کار، کابینت ساز با استفاده از سیم های ال ای دی و یا لامپ های آلوژن اقدام به انجام مرحله نورپردازی کابینت می نماید و در نهایت پس از اطمینان از درستی کار، چراغ ها را روشن می کند.

تمیزی محیط و فضای آشپزخانه

حالا که همه ادوات کابینت آشپزخانه نصب شد، کلیه آشغال های ناشی از برش کاری، روکش های محافظ روی درب ها و دیگر موارد به صورت کامل جارو شده و دستمال کشیده می شود.

پایان مراحل نصب کابینت آشپزخانه و تحویل به مشتری

پس از اتمام مرحله نصب کابینت و تمیزی محیط، کار به صورت کامل و حرفه ای به مشتری تحویل داده می شود.

اتمام مراحل نصب و تحویل کار به مشتری
اتمام مراحل نصب و تحویل کار به مشتری

ویژگی های نصب کابینت آشپزخانه ایده آل

1. استفاده از مواد باکیفیت

هر چقدر که کابینت از مواد باکیفیت تر و درجه یک ساخته شود، به همان میزان مقاومت بیشتری خواهد داشت و سال ها می توانید بدون صرفه هزینه تعمیر یا تعویض از آن استفاده کنید. مواد با کیفت سببب افزایش زیبایی کابینت آشپزخانه نیز می شوند.

2. طراحی مناسب

طراحی مناسب مستلزم انتخاب رنگ مناسب و هماهنگی کلیه اجزای آشپزخانه است. هر رنگی برای هر متریالی جذاب نمیشه و بهتره در هنگام انتخاب رنگ، حتماً نظر کابینت ساز را بپرسید. دسترسی وسایل و نحوه چیدمان آنها همگی در مرحله طراحی انجام می شوند. اگر طراح کابینت ساز حرفه ای باشد، قطعاً کابینتی زیبا و کارآمد را در فضا اجرا خواهد کرد.

3. فضاهای کاربردی

کابینت ساز به سلیقه و نیاز شما توجه می کند. بنابراین، اگر به دنبال جای زیاد برای ذخیره سازی هستید، اگر بدنبال دکور هستید، اگر به دنبال کابینت مینیمال هستید و یا اگر می خواهید از کل فضا از کف تا سقف استفاده کنید، همه این ها را با کابینت ساز خود در هنگام سفارش کابینت در میون بگذارید تا کاربردی ترین اجرا را داشته باشید.

در نهایت

نصب کابینت آشپزخانه، یکی از مراحل مهم و حیاتی در طراحی دکوراسیون آشپزخانه و کارآیی آن است و تاثیر فوق العاده ای در زیبایی، کاربردی بودن و سازماندهی فضای آشپزخانه دارد. انجام درست و دقیق مراحل نصب کابینت آشپزخانه، این امکان را فراهم می کند تا یک فضای زیبا، کاربردی، منظم و با دسترسی آسان به همه اشیاء و لوازم آشپزی داشته باشید و بتوانید در فضایی لذت بخش، کارهای مربوط به امور آشپزی و شستشو را انجام دهید.

سوالات متداول

نصب کابینت آشپزخانه چند روز طول می کشد؟

نصب کابینت به میزان کوچکی و بزرگی فضای آشپزخانه و تعداد باکس های کابینت بستگی دارد. در صورت کوچک بودن فضا و کابینت، مراحل نصب یک روزه تمام می شود. در صورت بزرگ بودن فضا و بالا بودن تعداد باکس و ادوات کابینت، مراحل نصب کابینت می تواند دو تا چهار روز انجام شود.

آیا در هنگام نصب کابینت آشپزخانه نیاز به حضور کارفرما یا سفارش دهنده می باشد؟

در صورتی که منزل خالی از سکنه و نوساز باشد، نیازی به حضور نیست و کارفرما می تواند پس از اتمام نصب مراجعه کرده و کار را تحویل بگیرد.