کابینت ابزاری مفید در دکوراسیون داخلی آشپزخانه است و باعث می شود فضای آشپزخانه جمع و جور و با دیزاین شیک به چشم بیاد و در مدل ها و طرح های مختلف اجرا می شود و یکی از پرطرفدارترین مدل آن، کابینت ام دی اف است.
کابینت ام دی اف
یکی از روش های ساخت کابینت آشپزخانه، استفاده از متریالی به نام ام دی اف است که با عنوان کابینت آشپزخانه ام دی اف در بین عموم مردم شناخته شده و طرفداران زیادی دارد. کابینت ام دی اف با توجه به جذابیت و قیمت پایینی که نسبت به متریال های چوبی و ممبران دارد، زمانی که اولین بار پا به بازار گذاشت، بدلیل اینکه بعد از کابینت فلزی، جذابترین و شیک ترین کابینت بود، خیلی اسم در کرد و در واقع غوغایی به راه انداخت.
چند سالی بود که کابینت ام دی اف مهمان خانه های کدبانوهای ایرانی بود و هنوزم هست، اما با ورود کابینت هایگلاس که آن هم در واقع همان کابینت ام دی اف با روکش براق است، استفاده از کابینت ام دی اف مات کمی رنگ باخت و جای خود را به کابینت هایگلاس داد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف کابینتی است از مغزی ام دی اف و انواع روکش هایی که بر طبق سلایق متعدد بر روی مغزی ام دی اف کشیده می شوند.
هر آنچه می خواهید در مورد کابینت آشپزخانه ام دی اف بدانید و نمونه مدل های اجرا شده
کابینت آشپزخانه ام دی اف کابینتی است که با استفاده از چوب ام دی اف مات و براق در طرح ها و رنگ های مختلف اجرا و پیاده سازی می شود.
جذاب ترین مدل های کابینت ام دی اف
بهترین مدل کابینت ام دی اف کدام است؟
کابینت ام دی اف با روکش هایگلاس که به کابینت هایگلاس معروف است، پراستفاده ترین و پرسفارش ترین نوع کابینت آشپزخانه ام دی اف است که توسط مشتریان در طرح ها و رنگ های مختلف سفارش داده می شود.
قیمت کابینت ام دی اف
قیمت کابینت آشپزخانه ام دی اف برمبنای نوع جنس ورق ام دی اف، ترک یا ایرانی بودن ورق، شرکت تولید کننده ورق، طرح ورق، رنگ ورق و متراژ ورق که بر اساس محیط آشپزخانه متغیر است، سنجیده می شود.
قیمت کابینت ام دی اف بر اساس متری 1500000 تا 3000000 تومان با توجه به نوع چوب ام دی اف ارائه می شود، در صورتی که نوع هایگلاس سفارش داده شود، قیمت بالاتر می رود.
نحوه محاسبه قیمت کابینت آشپزخانه ام دی اف
- قیمت متر مربع کابینت ام دی اف * طول * ضریب عددی هر بخش
قیمت کابینت ام دی اف زمینی
- متر محیط * قیمت متری ورق ام دی اف * 60%
قیمت کابینت ام دی اف دیواری با ارتفاع 70
- متر محیط * قیمت متری ورق ام دی اف * 40%
قیمت کابینت ام دی اف دیواری با ارتفاع 90
- متر محیط * قیمت متری ورق ام دی اف * 60%
قیمت کابینت ام دی اف کمدی
- متر محیط * عمق * قیمت هر متر مربع ورق ام دی اف * 180%
قیمت کابینت ام دی اف ویترینی
- متر محیط * عمق * قیمت هر متر مربع ورق ام دی اف * 80% تا 120%
قیمت اپن ام دی اف ساده
- متر محیط * عمق * قیمت هر متر مربع ورق ام دی اف * 90%
قیمت اپن ام دی اف جزیره ای
- متر محیط * عمق * قیمت ورق هر مربع ام دی اف * 145%
انواع کابینت ام دی اف بر اساس نوع ورق
ورق های مختلفی با استفاده از ام دی اف تولید و روانه ی بازار می شود که هر کدام قیمت مختص به خود را دارد.
کابینت ام دی اف مات
در این روش بر روی ام دی اف رنگ یا طرحی به عنوان روکش کشیده می شود که براقیت و درخشندگی خاصی ندارند و به شکل مات است. کابینت آشپزخانه ام دی اف مات قیمت کمتری نسبت به مدل براق دارد.
کابینت ام دی اف براق
این مدل از ام دی اف که به کابینت آشپزخانه ام دی اف هایگلاس مرسوم است، از کیفیت و درخشندگی خارق العاده ای برخوردار است و کمتر دچار خط و خش می شود و مقاومت بالاتری دارد و می تواند نور محیط را منعکس کند.
انواع کابینت ام دی اف بر اساس روکش
روکش های ام دی اف بر اساس خواص، شکل و طرحی که دارند به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کابینت ام دی اف با روکش ترموپلاست
از خواصی که کابینت آشپزخانه ام دی اف با روکش ترموپلاست دارد، می توان به مقاومت بالا در برابر آتش سوزی و مواد شیمیایی وهمچنین خاصیت ضد باکتریال آن اشاره کرد.
در ساخت این مدل از روکش از پلاستیک و چوب استفاده می شود و تنها عیبی که دارد این است که ابعاد ورق ام دی اف با روکش ترموپلاست محدود است و می بایست جهت سفارش ورقی با ابعاد خاص، قالب جداگانه ای در نظر گرفت که بعضاً سبب افزایش قیمت ورق و بالا رفتن هزینه می شود.
کابینت ام دی اف با روکش لمینت یا HPL
کابینت آشپزخانه ام دی اف با روکش لمینت hpl، طرح و رنگ زیادی دارد که نیاز هر فرد با هر سلیقه ای را پاسخگوست و در برابر خراش مقاومت نسبتاً خوبی دارد.
کابینت ام دی اف با روکش ممبران
کابینت آشپزخانه ام دی اف با روکش ممبران، کابینتی است که بر روی مغزی ام دی اف از انواع روکش ها با طرح های حک شده ی جذاب به شکل ساده یا شلوغ استفاده می شود. طرح های کابینت ممبران توسط دستگاه سی ان سی بر روی ام دی اف خام پرس می شود. ممبران روکشی حساس است که در مقابل رطوبت مقاوم است اما در مقابل مواد اسیدی و قلیایی مثل الکل مقاومتی ندارد.
ضربه یا فشار ممکن است روکش را از ورق خام جدا و نمای کابینت ممبران را مخدوش نماید. هر طرحی که مشتری مدنظر دارد، توسط دستگاه طراحی می شود و اپراتور با برنامه ریزی که انجام می دهد، روکش بر روی ورق خام پرس می شود.
کابینت ام دی اف با روکش ملامینه
در این روش کابینت با مغزی ام دی اف و روکش ملامینه که نوعی پلاستیک است، ساخته می شود. این روکش نیز در طرح ها و رنگ های مختلفی توسط ماده رزین تحت فشار بالا با ضخامت معمول 16 میل، پرس می شود.
کابینت ام دی اف با روکش لترون یا کاغذی
روکش لترون نوعی روکش کاغذی است که بر روی ام دی اف نازک کشیده می شود و در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
از این روکش ها معمولاً برای نوار لبه ها و یا روکش بر روی پروفیل ها استفاده می شود و هیچ تضمینی برای مقاوم بودن آن در برابر ضربه، خش، رطوبت و حرارت وجود ندارد.
کابینت ام دی اف با روکش طبیعی چوب
کابینت تمام چوب یکی از پرطرفدارترین نوع کابینت ها به حساب می آید که بدلیل داشتن قیمت بالا هر کسی از عهده خرید چوب اصل برای سفارش و ساخت کابینت چوبی برنمی آید و جایگزین مناسبی است که می توان به جای چوب استفاده کرد و همان زیبایی را به نمایش گذاشت.
استفاده از کابینت ام دی اف با روکش چوب است که زیبایی همچون خود چوب دارد، اما آن دوام و کیفیت را قطعاً نخواهد داشت.
کابینت ام دی اف با روکش یو وی UV
این روکش دارای سطح براق و درخشان همچون هایگلاس اما با درجه پایین تر است و از معایب آن می توان به تغییر کیفیت آن به مرور زمان اشاره کرد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف با روکش کیلیاف cleaf
این محصول توسط کشور ایتالیا به صورت دو رو تولید می شود و هر دو طرف ام دی اف به صورت رنگی هستند و طرح های خارق العاده ای همچون چوبهای برش خورده دارند که حس دلنشینی را برای محیط های داخلی به ارمغان می آورد. این مدل از کابینت توسط کشور ایتالیا به اجرا گذاشته می شود که طرح و نقش مختلفی دارد.
کابینت ام دی اف با روکش کینگ گلاس
این مدل از ورق جزء ام دی اف هایگلس است که در اندازه های 2800*1220 میلی متر و با ضخامت 8 میلی متر تولید می شود. از مزایای این مدل ام دی اف می توان به میزان بالای درخشندگی، براقیت خارق العاده و تنوع طرح و رنگ آن اشاره کرد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف با روکش فرامید
شرکت ام دی اف فرامید برای اولین بار اقدام به تولید ورق های چوبی ام دی اف برجسته نمود. فرامید ورقی از نوع ام دی اف است که روکشی همچون روکش ایتالیایی دارد و روی سطح آن صاف نیست، بلکه برجستگی دارد و وقتی با دست روی آن را لمس می کنید به راحتی می توانید این برجستگی را حس نمایید.
ورق ام دی اف فرامید با ضخامت 16 میلی متر و در ابعاد 122*280 و 183*280 سانتی متر تولید و روانه بازار می شود.
فرامید روکشی است که نسبت به ام دی اف سطح برجسته ای دارد و این برجستگی با لمس روی سطح چوب کاملاً احساس می شود.
نمونه مدل های کابینت آشپزخانه ام دی اف فرامید
کابینت آشپزخانه ام دی اف هایگلاس
در این روش از روکش های براق در طرح ها و رنگ های مختلف بر روی مغزی ام دی اف استفاده می شود.
کابینت ام دی اف ای جی تی هایگلاس
یکی از بهترین و باکیفت ترین چوبهای هایگلاسی که محصول ترکیه است و طرفداران زیادی در کشور ما دارد، ام دی اف AGT می باشد که با دو روکش ملامینه و هایگلاس با چگالی بالا تولید می شود.
از مهمترین خواص آن می توان به مستحکم بودن و طول عمر بالا اشاره کرد . این ورق در ضخامت های 8 تا 18 میلی متر و در ابعاد 366*183 و 280*210 سانتی متر تولید و عرضه می شود.
کابینت ام دی اف سفید صابونی
صابونی بودن ورق باعث ایجاد لغزندگی سطح ورق و در نتیجه قابلیت تمیزی ساده تر آن می شود، به همین دلیل طرفداران بیشتری دارد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف پی وی سی
کابینت ام دی اف پی وی سی در برابر رطوبت بسیار مقاوم است، برای همین برای ساخت کابینت های دور سینک از این مدل ورق استفاده می شود که طبیعتاً قیمت بالاتری دارد و اکثریت کابینت سازها از این کابینت استفاده نمی کنند، مگر کابینت سازی که کیفیت برایش مهم تر از سود کار است.
کابینت ام دی اف هایکلیاف
مدل ایتالیایی است که می تواند با مغزی ام دی اف در طرح ها و رنگ های مختلف که مختص به سبک خودش است، اجرا شود.
کابینت ام دی اف رنگ
کابینت ام دی اف انزو، کابینتی است که مغزی کار از نوع ام دی اف است، سپس بر روی متریال با استفاده از دستگاه های مخصوص رنگ سفارشی مشتری پاشیده می شود. رنگ در کابینت انزو می تواند به سه شکل کابینت پولیشی، کابینت پلی استر و کابینت پلی اورتان اجرا شود.
کابینت ام دی اف پلکانی
در این روش کابینت با دو رنگ ترکیبی ساخته می شود. کابینت دیواری ام دی اف به صورت پلکانی در دو سطح مختلف با دو رنگ متفاوت اجرا می شود.
کابینت ام دی اف کنفی
کنفی نوعی متریال ام دی اف است که ظاهری شبیه کنف دارد، یعنی طرح های ریزی در سطح کار به چشم می خوره و مدل هایگلاس هم جذاب نمیشه و بهتره مدل مات برای این کار انتخاب بشه.
کابینت ام دی اف مینیمال
در این روش باکس ها، نسبت به باکس های کابینت عادی از نظر ارتفاع کمی کوچکتر ساخته می شوند، به همین دلیل به این کابینت ها مینیمال می گویند.
طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف
گروه دکومنش با کادری مجرب پس از اندازه برداری اولیه از محیط آشپزخانه و دکوراسیون داخل منزل، بر اساس رنگ و طرحی که مشتری انتخاب می کند، یک طرح سه بعدی توسط نرم افزار تری دی مکس آماده کرده و پیش نمایش و موکاپ کابینت ام دی اف را قبل از اینکه اجرا و پیاده سازی شود، به مشتریان نمایش می دهد.
مشتری می تواند در صورت تغییر نظر، بعضی جاها را عوض کند یا انتقادی بر روی کار انجام دهد و یا پیشنهاد جدیدی بر روی آن اعمال کند. پس از توافق کار به مرحله ساخت می رود.
کابینت آشپزخانه ام دی اف به چند شکل قابل اجرا است؟
کابینت ام دی اف در شکل های مختلف همچون موارد زیر قابلیت اجرا دارد.
کابینت آشپزخانه ام دی اف با دستگیره
کابینت های دستگیره دار در گذشته بیشتر اجرا می شدند و امروزه کابینت های بدون دستگیره جایگزین آنها شده اند. در صورتی که کابینت دستگیره دار ام دی اف انتخاب می کنید، می توانید از دستگیره های شیک و طرح دار استفاده کنید تا زیبایی کار دو چندان شود.
کابینت آشپزخانه ام دی اف بدون دستگیره
یکی از جدیدترین مدل هایی که طرفدار زیادی در ساخت کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک پیدا کرده است، ساخت کابینت آشپزخانه ام دی اف بدون دستگیره است که به اصطلاح کابینت ام دی اف با جا دستگیره نامیده می شود.
در این روش درب ها توسط جک یا مگنت به صورت فشاری و هل دادن باز و بسته می شوند و کابینت ها ظاهری یکنواخت و شیک را به اجرا می گذارند.
کابینت ام دی اف کمدی
باکس های کمدی به صورت یک دست از زمین تا سقف امتداد دارند و در داخل آن می توان به صورت دلخواه قفسه بندی انجام داد و یا از اکسسوری هایی مثل اکسسوری سبدی یا اکسسوری انباری استفاده کرد.
کابینت ام دی اف زمینی
کابینت آشپزخانه ام دی اف زمینی به صورت پایه دار یا پایه مخفی بر روی زمین قرار می گیرد و صفحه ی کابینت بر روی آن جای می گیرد.
کابینت ام دی اف دیواری
این کابینت با ارتفاع 60 سانتی از کابینت زمینی قرار می گیرد و تا سقف یا نصفه امتداد پیدا می کند.
کابینت ام دی اف مدرن
کابینت آشپزخانه ام دی اف سبک مدرن، کابینتی است که به صورت بدون دستگیره و به شکلی یکنواخت اجرا و پیاده سازی می شود و همه چیز به صورت مرتب در داخل کابینت جای می گیرد و از یک اپن جزیره ای در وسط آشپزخانه به شکل میز یا کابینت سینک ظرفشویی استفاده می شود.
کابینت ام دی اف کلاسیک
در کابینت آشپزخانه ام دی اف سبک کلاسیک، باکس های کابینت به شکلی جذاب همراه با چند باکس ویترینی، با دکور زیبای سقف که با استفاده از سقف کاذب، گچ بری یا کنف پیاده سازی می شود، طراحی شده و فضا نسبت به سبک مدرن شلوغ تر است و اشیاء تزئیناتی در همه جای آشپزخانه به چشم می خورد.
اپن نیز به صورت یک طرفه یا جزیره ای که دارای باکس هایی است، طراحی می شود . برخی ها ترجیح می دهند در داخل اپن نیز باکس هایی به صورت کتابخانه ایجاد کنند.
کابینت ام دی اف سبک نئوکلاسیک
در این روش هم می توان فضا را شلوغ کرد و هم بصورت سبک مدرن به شکلی خلوت چید. درواقع دو سبک شلوغ و ساده با هم به صورت ترکیبی در کل فضا استفاده می شود.
مدل کابینت آشپزخانه ام دی اف کوچک
در این روش بهتر است از رنگ های روشن استفاده کرد و کابینت های دیواری را با ارتفاع 90 تا سقف سفارش داد تا باکس های بیشتری برای جاسازی تجهیزات آشپزی و ظرف و ظروف داشته باشید.
مدل کابینت آشپزخانه ام دی اف بزرگ
در این روش می توان از کابینت ام دی اف به صورت یک طرف اپن، اپن مدور و یا اپن جزیره ای استفاده کرد. اپن جزیره ای تم شیک و جذابی را برای فضای آشپزی فراهم می کند.
در کابینت های آشپزخانه مدرن و کلاسیک اپن جزیره ای در وسط به شکل سینک ظرفشویی و یا میز غذا خوری طراحی و پیاده سازی می شود.
برای آشپزخانه های بزرگ بهتر است از چند رنگ ترکیبی استفاده کنید و اگر متریال ام دی اف با متریال فرامید و هایگلاس به شکل ترکیبی در کار استفاده بشود، نتیجه ی جذابتری خواهد داشت. اپن هم از نوع جزیره ای باشد، جذابتر خواهد بود. ناگفته نماند که هیچ جزیره ای، جزیره ی ممبران و چوب اصل نمیشه.
رنگ در کابینت آشپزخانه ام دی اف
انتخاب رنگ یکی از چالش هایی است که همه هنگام سفارش کابینت ام دی اف آشپزخانه با آن مواجه هستند و بین انتخاب رنگ مردد می شوند.
کابینت ساز می تواند در انتخاب رنگ مناسب به شما بهتر کمک کند. اگر در انتخاب رنگ نظر و دیدگاه کابینت ساز را بپرسید، کابینت شما شیک تر می شود. انتخاب طیف رنگی مناسب می تواند در طراحی دکوراسیون آشپزخانه مهم باشد و سبب زیبایی بیشتر محیط شود.
انتخاب رنگ مناسب ارتباط مستقیمی با محیط آشپزخانه دارد. اگر آشپزخانه کوچک است، بهتره از رنگ های روشن استفاده کنید تا محیط بزرگتر دیده شود و نور محیط منعکس گردد.
در آشپزخانه هایی که حاوی درب یا پنجره جهت دریافت نور طبیعی و انرژی از بیرون به داخل نیستند، بهتره از رنگ های روشنی که قابلیت منعکس کردن نور را دارند، استفاده کنید. اگر بین دو رنگ مردد هستید، می توانید به صورت ترکیبی از این دو رنگ جهت زیباسازی کابینت ها استفاده کنید.
مدل های کابینت آشپزخانه ام دی اف در طیف های رنگی مختلف
تجهیزات کابینت ام دی اف
صفحه کابینت ام دی اف
صفحه ی کابینت معمولاً با ضخامت 3 یا 5 سانتی متر پی وی سی یا سنگ ساخته می شود و می تواند از نوع سنگ نیز باشد که مدل سنگی هم گرانتر است هم بادوام تر.
دستگیره کابینت ام دی اف
در حال حاضر کابینت بدون دستگیره بیشتر مد شده اما بعضی ها داشتن دستگیره را ترجیح می دهند.
پایه کابینت ام دی اف
پایه ها در دو مدل استیل و پلاستیک اجرا می شوند و جنس پایه در عدم پوسیدگی آن بسیار موثر است، پس بهتره موقع خرید از برندهایی با جنس خوب محصول بخرید.
لولاها، ریل ها و جک ها
لولاها و ریل ها برای نگه داشتن درب های کابینت ام دی اف و باز و بسته شده کشوها استفاده می شود و هر چه باکیفیت تر باشند، دوام بیشتری خواهند داشت.
اپن در کابینت ام دی اف
اپن می تواند به صورت جزیره در وسط آشپزخانه و یا در زیر سینک ظرفشویی و یا به عنوان میزغذاخوری طراحی شود. اپن ساده نیز می تواند به شکل مستطیل با ال شکل اجرا شود.
ام دی اف چیست؟
ام دی اف مخفف Medium density fibreboard است و به معنای یک تخته فیبر با چگالی متوسط می باشد که ترکیبی از چوب های نرم و سخته که به هم فشرده شده و سپس توسط رزین و موم مخلوط شده و همگی با هم پرس می شوند.
ام دی اف جزء فرآورده های چوبی است که بیشتر در ساخت وسایل چوبی مورد استفاده در منزل مثل کابینت، کمد دیواری، میز تلویزیون، سرویس خواب و یا در شرکت ها کاربرد دارد.
گفتیم چوب ام دی اف دارای چگالی متوسط است که نسبت به چوب نئوپان که دارای چگالی کمی است، بسیار مقاوم تر است و قیمت بیشتری دارد.
نوع دیگری از چوب وجود دارد که چگالی و تراکم بالاتری نسبت به ام دی اف دارد و با نام اچ دی اف یا تخته سخت، شناخته می شود.
اچ دی اف نسبت به ام دی اف مقاومت و قیمت بالاتری دارد و تحت گرمای بیشتری پرس می شود و از مواد چسبنده ی کمتری نسبت به ام دی اف، جهت پرس اچ دی اف استفاده می شود.
تاریخچه ام دی اف
صنایع هر روز پیشرفت های زیادی دارند و یکی از این پیشرفت ها در سال 1898 در زمینه صنعت چوب و تلاش برای تولید خمیر کاغذ بود که سبب ایجاد یک کارخانه در انگلستان شد که برای اولین بار اقدام به تولید فیبر عایق نمود.
پس از آن تحقیقات ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 1965 اولین کارخانه ام دی اف یعنی کارخانه تولید فیبر با دانسیته متوسط در شهر دپوزیت ایالت نیویورک رونمایی شد و محصولی را با نام تجاری بارابورد وارد بازار کرد.
پس از این کارخانه، دیگر کشورها نیز با راه اندازی کارخانه های متعدد توانستند از خرده چوب و ضایعات چوبی ورق هایی با طرح ها و رنگ های مختلف تولید و وارد بازار کنند.
در سال 1340 اولین کارخانه فیبر ایران با نام فیبر رویال در بندر انزلی و فیبر بابلسر احداث شدند و اولین کارخانه تولید خط ام دی اف برای اولین بار در سال 1383 با نام صنایع چوب خزر فعالیت خود را آغاز کرد.
روکش محافظ ام دی اف
روکش محافظ باعث می شود ورق ها در مقابل ضربه، خط و خش و رنگ پریدگی از کارخانه تا اتمام نصب، در امان باشند.
پس از اینکه کار ساخت و نصب کابینت آشپزخانه به اتمام رسید، کابینت ساز روکش را از روی ورق ها جدا می کند.
مزایای کابینت آشپزخانه ام دی اف
- تنوع در طرح و رنگ
- تنوع در نوع روکش
- قیمت مناسب
- شیک و زیبا
مزایای ورق ام دی اف
- ام دی اف نسبت به نئوپان مقاومتر است و ظاهری شیک تر دارد.
- قیمت ام دی اف نسبت به ممبران و هایگلاس کمتر و مرقوم به صرفه تر است.
- بدلیل اینکه ام دی اف از خرده چوب هایی که توسط مواد به هم چسبانده شده تولید می گردد، می تواند کمک شایانی به حفظ محیط زیست نماید و انواع خرده چوب ها توسط ام دی اف بازیافت می شوند و به یک محصول مناسب جهت استفاده انسانها تبدیل می شود.
- ام دی اف چوبی است که پس از پرس شدن خرده چوب ها، بر روی آن روکش می کشند که این روکش می تواند در طرح ها و رنگ های مختلفی به اجرا گذاشته شود، به همین دلیل مطابق با نیاز و سلیقه افراد می توان ترکیبی از طرح ها و رنگ ها را در ساخت لوازم چوبی بکار برد.
- موادی که در ساخت ام دی اف بکار می رود، از جمع شدن موریانه در آن جلوگیری می کند.
- ام دی اف در مقابل گرما و سرما تغییر شکل نمی دهد.
- بدلیل قیمت بالای ورق چوب، ام دی اف جایگزین مناسبی است.
- ام دی اف دارای ساختار باکیفیت و سطح صاف و یکنواخت است.
- ام دی اف ظاهری زیبا و جذاب دارد.
معایب ورق ام دی اف
- ام دی اف در مقابل آب و رطوبت مقاومتی ندارد و متورم می شود.
- اگر ام دی اف در اثر ضربه یا فشار بشکند یا ترک بخورد، نمی توان مثل چوب بخش های شکسته شده را به هم چسباند.
ویژگی های ورق ام دی اف
- تنوع در طرح، رنگ و ضخامت
- قابلیت برش، سمباده زنی و ماشین کاری
- دارای سطح صاف و متراکم
- قیمت ام دی اف نسبت به چوب مرقوم به صرفه تر است.
- مقاوم در برابر رشد انواع قارچ ها و حشرات موذی
- تمام سطح ام دی اف دارای دانستینه یکسانی است.
- قطعات ام دی اف توسط چسب به یکدیگر چسبانده می شود.
انواع ام دی اف بر اساس خواص و ویژگی های آن
ورق ام دی اف بر اساس نوع روکش، ضخامت، طرح و رنگ به انواع متفاوتی تقسیم می شوند که عبارتند از:
ورق ام دی اف خام
این ام دی اف یک نوع فیبر است که به روش خشک تولید می شود و سپس بر روی آن روکش کشیده می شود که از پرطرفدارترین آنها ام دی اف خام با روکش ملامینه است.
کاربردهای ام دی اف خام در ساخت مبل، آرگ، ستون، پارتیشن بندی، کفش سازی و اسباب بازی فروشی ها است.
ورق ام دی اف نازک (Thin MDF)
این نوع ام دی اف بر حسب استاندارد EN-622-5 با ضخامت های 1.8mm ،2.5mm ،2.5-6mm ،4-6mm تولید می شود و برای کاربردهای مختلف مثل دیوارپوش، پوشش سقف، خودروسازی، تولید تخته های منحنی، پشت کابینت و کمد مورد استفاده قرار می گیرد.
ورق ام دی اف ضخیم (Thick MDF)
این مدل از ام دی اف بر اساس استاندارد EN-622-5 در کلاس 45mm-30 و 60mm-45 تولید می شود و بدلیل ضخامتی که دارد از این مدل ورق در دکوراسیون داخلی و ساخت سازه های چوبی استفاده می شود.
ورق ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت (MDF.HLS-MDF.H)
ورق های ام دی افی که با ضخامت کمتر از 6mm تولید می شود، در مقابل رطوبت متورم می شوند و شکل عادی خود را از دست می دهند، برای همین نوعی ام دی اف تولید شده است که با استفاده از چسب اوره فرمالدئید به هم چسبانده می شوند و همین مساله سبب مقاومتر شدن چوب ام دی اف تا 80 درصد در برابر رطوبت می شود.
ورق ام دی اف مقاوم در برابر حشرات و قارچ ها
از این ورق بیشتر جهت پوشش کف استفاده می شود که در معرض قارچ و حشرات قرار دارند.
ورق ام دی اف قابل انعطاف
این نوع از ام دی اف توسط یک سری پیش تیمار شیمیایی روی ام دی اف با ترکیبات الکالین ساخته می شود که به فیبر خاصیت پلاستیکی و انعطاف پذیری می دهد و می توان بخش های چوبی منعطف را توسط این مدل از ام دی اف پیاده سازی کرد.
ورق ام دی اف با مقاومت بالا در برابر آتش سوزی (Flame Retardant MDF)
از این مدل ورق بیشتر در فضاهایی که احتمال آتش سوزی بالایی دارند مثل ساخت قفسه های فروشگاه ها، کابینت آشپزخانه و دیوار پوش ها استفاده می شود.
فیبر با چگالی بالا (HDF : high density Fiberboard)
این مدل از فیبر بدلیل پیاده سازی خواص فیزیکی و مکانیکی مقاومت بالاتری دارد و نسبت به دیگر فیبرها خاصیت و قابلیت ابزارخوری و ماشین کاری بهتری دارند.
نحوه متفاوت حرارت دهی، فشار و پرس چوب در تولید ام دی اف، سبب بوجود آمدن چوب هایی با دانسیته بالای 800 می شود که مقاوم و دارای وزن سبکی هستند که HDF نام دارند و توسط کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا و چین تولید و روانه بازار می شوند.
فیبر با چگالی پایین (LDF : Low Density Fiberboard)
این فیبر زمانی استفاده می شود که استحکام و مقاومت ملاک اصلی نیست و تنها به عنوان یک ابزار ثانویه جهت عایق بندی یا تفکیک فضا در طراحی دکوراسیون داخلی با دانستیه ای بین 550 تا 650 مورد استفاده واقع می شود.
ورق ام دی اف با روکش تزئینی (Decorative Surfaced MDF)
از جمله این روکش ها می توان به روکش ملامینه، روکش پی وی سی و انواع کاغذهای دکوراسیون اشاره کرد که در طرح ها و رنگ های مختلف تولید و روانه بازار می شوند.
ورق ام دی اف با فرمالدئید کم (Low Formaldehyde)
از این مدل چوب ام دی اف در حوزه دکوراسیون داخلی و مبل سازی استفاده می شود و استاندارد آن EN-622-1 است.
ورق ام دی اف قالب گیری شده
از این مدل چوب ها برای ساخت درب های چوبی استفاده می شود.
ورق ام دی اف هایگلاس
هایگلاس نیز نوعی چوب ام دی اف است که روکش متفاوتی دارد و بسیار براق و شفاف است و در طرح ها و رنگ های متعددی پیاده سازی می شود.
راهکارهایی برای حفاظت از کابینت ام دی اف در برابر رطوبت و تورم
- بخش هایی که در معرض رطوبت قرار دارند، مثل کف یا دور سینک ظرفشویی از ام دی اف نوع پی وی سی استفاده کنید، زیرا این مدل در مقابل آب و رطوبت کاملاً مقاوم است و به هیچ وجه متورم نمی شود.
- بخش هایی که برش خورده و به هم متصل شده اند را با دقت توسط چسب آکواریوم عایق بندی کنید.
- درز بین صفحات روی کابینت توسط ابزاری به نام تی (T) آبندی می شود. درزگیرها سبب می شوند آب به پشت کابینت نفوذ نکند.
شرکت های تولید کننده ورق ام دی اف
شرکت های زیادی با مارک های مختلف اقدام به تولید ورق های ام دی اف می نمایند که عبارتند از:
ام دی اف گلستان
یکی از شرکت های معتبر در زمینه ی تولید ورق ام دی ف در ایران، گلستان است که ورق های روکش شده از نوع ام دی اف، ال دی اف و اچ دی اف تولید می کند.
ورق ام دی اف تولید شده این شرکت دارای ضخامتی مابین 3 تا 25 میلی متر و ابعاد 210*280 و 183*366 سانتی متر می باشد.
ام دی اف پاک چوب
شرکت پاک چوب از شرکت هایی است که در سال 1387 اقدام به تولید ورق ام دی اف ملامینه و ورق نئوپان ملامینه نمود و سپس در سال 91 توانست خط تولید خود را گسترش داده و کاغذ آغشته ملامینه و هایگلاس تولید کند.
این شرکت کلیه تجهیزات خود را از کشور آلمان تهیه کرده و ورق های ام دی اف با روکش پی وی سی، هایگلاس و پی ای تی را تحت لیسانس گروه هومک آلمان تولید و روانه بازار می کند.
ام دی اف لاک واریو
شرکت واریو یکی از تولید کنندگان ورق ام دی اف مات و براق ایرانی است که با استفاده از تکنولوژی مختص به خود و توسط فیبر 200 میکرونی بر روی سطح ورق، ورقی از نوع ام دی اف تولید می کند که کاملاً ضد خش است و در مقابل رطوبت و تغییر رنگ مقاومت بالایی دارد.
این ورق بدلیل استفاده از لایه 200 میکرونی خاصیت لب پر شدن ندارد و جهت محافظت از ورق در برابر صدمات ناشی از حمل و نقل روی ورق ها را توسط یک لایه فوم می پوشاند.
ام دی اف سلکت
سلکت یک شرکت تولید ام دی اف است که با استفاده از ماشین آلات پیشرفته اقدام به تولید ام دی اف با روکش ملامینه و روکش لاک می نماید.
ام دی اف آرین سینا
یکی دیگر از شرکت های ایرانی که تجهیزات خود را از کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا تهیه می کند و در زمینه تولید محصولات چوبی از جمله ام دی اف، ملامینه و هایگلاس فعالیت دارد گروه آرین سینا می باشد.
این شرکت ورق ام دی اف سفید ساده و صابونی به صورت خام، روکش شده یا طرح دار در ابعاد 3600*1830 میلی متر و ضخامت 16 میلی متر تولید و به بازار عرضه می کند.
ام دی اف پالتی
صنف کابینت سازان و چوب کاران انواع ورق ام دی اف در طرح ها و رنگ های مختلف را بر اساس نوع نیازی که دارند به صورت پالتی یعنی عمده ای می خرند که هر پالت 30 تا 32 ورق دارد که دارای وزنی بین 2 تا 3 تن هستند.
ام دی اف پارس
این شرکت ایرانی تولید کننده ام دی اف خام، نئوپان خام، ام دی اف ملامینه، نئوپان ملامینه و کاغذ آغشته دکوراتیو می باشد که کلیه تجهیزات ساخت و تولید خود را از کشورهایی مثل سوئیس، بلژیک، اسکاتلند، آلمان و چین تهیه می کند و برای اولین بار در سال 1374 در زمینه تولید محصولات چوبی شروع به فعالیت نمود.
ام دی اف پویا
ورق روکش شده ام دی اف و نئوپان از محصولات این شرکت است که در زمینه محصولات چوبی فعالیت دارد و اقدام به تولید ورق ام دی اف با ابعاد 210*366 و 183*244 با ضخامت های 8، 16 و 25 می نماید.
ام دی اف تیسان
یکی از تولید کنندگان ام دی اف ایرانی تیسان است که محصول تولیدی خود را نسبت به دیگر شرکت ها با قیمت کمتری عرضه می کند.
بهترین ورق ام دی اف کدام است؟
- ورقی که سطح صاف و یکنواختی داشته باشد.
- از نظر ظاهر زیبا و شیک باشد.
- شرکت تولید کننده آن کلیه طرح ها و رنگ ها را ساپورت کند.
- در مقابل رطوبت مقاوم باشد.
- به مرور زمان کیفیتش را از دست ندهد.
- تغییر رنگ ندهد.
انواع نوار ام دی اف
ام دی اف برای اینکه شکل ترسیم شده در یک طرح را به خود بگیرد و در نهایت به آن طرح تبدیل شود، لازم است در ابعاد و اندازه های مشخصی بریده شده و سپس توسط چسب قطعات بریده شده بهم متصل شوند.
دوستان برای اینکه لبه های بریده شده، شکل جالب تری داشته باشد و زبری برش، باعث بریده شدن دستها و ریختن خرده چوب روی زمین نشود، لبه ها را توسط نوار می پوشانند. دو مدل متفاوت از نوار جهت پوشش و زیبایی لبه های ام دی اف وجود دارد که عبارتند از :
نوار پی وی سی PVC
از این نوار جهت پوشش لبه ی محصولات چوبی استفاده می شود و دارای جنس پلاستیکی است و بسیار منعطف و مقاوم است. این نوار در طرح ها و رنگ های مختلف تولید و به بازار عرضه می شود.
نوار کاغذی یا اتویی
یکی دیگر از نوارهایی که برای پوشش لبه های کار استفاده می شود، نوار کاغذی است که نسبت به نوار پی وی سی خیلی ضعیف تر عمل می کند و ارزان تر است.
سوالات متداول
چرا بهتر است در انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه، نظر کابینت ساز را بپرسیم؟
چون که شما نهایتاً چند مدل کابینت اجرا شده به صورت زنده، دیده اید اما کابینت ساز در طول یک ماه، چندین کار کابینت آشپزخانه را با طرح ها و رنگ های مختلف اجرا و پیاده سازی می کند و این عامل باعث می شود، کابینت ساز بهتر بداند که برای کدام متریال، کدام رنگها شیک تر و جذابتر است.
چگونه ام دی اف خوب را تشخیص دهیم؟
- ام دی افی خوب است که دارای سطحی صاف و صیقلی باشد.
- روی سطح آن پیچ و تاب مشاهده نشود.
- ورق توسط چسب های مرغوب به هم فشرده شده باشد که طبیعتاً قیمت بالاتری خواهند داشت.
- نوع براق آن قابلیت انعکاس نور را داشته باشد.
- تنوع طرح و رنگ
- به راحتی تمیز شود.
- طول عمر زیادی داشته باشد و مقاوم باشد.
تفاوت های ام دی اف با چوب طبیعی در چیست؟
- چوب طبیعی چوبی است که نیازی به رنگ آمیزی ندارد و کاملاً طبیعی در رنگ های مختلف تولید و به بازار عرضه می شود، اما ام دی اف یک نوع فیبر است که در اثر بازیافت خرده چوب و فشرده سازی آنها بوجود می آید و سپس طی یک سری فرآیندها، بر روی آن روکش کشیده می شود و روکش ها طرح و رنگ زیادی دارند.
- ام دی اف قابلیت تجزیه مجدد دارد، در حالی که نمی توان چوب را همچون ام دی اف تجزیه کرد.
- پروفیل های ام دی اف از خرده چوب بوجود می آید، این در حالی است برای ساخت چوب طبیعی نیاز به برش درختان مختلف است و به محیط زیست صدمه می زند.
تفاوت ام دی اف و نئوپان چیست؟
- ام دی اف نسبت به نئوپان شیک تر، براق تر و درخشان تر است.
- نئوپان مقاومت کمتری نسبت به ام دی اف در برابر رطوبت، تغییر شکل، خمیدگی، پوسیدگی و خوردگی دارد.
- ام دی اف نسبت به نئوپان سنگین تر است.
- ام دی اف در برابر موریانه، کپک و جذب حشرات موزی نسبت به نئوپان مقاومتر است.
کابینت آشپزخانه هایگلاس بهتر است یا کابینت آشپزخانه ام دی اف؟
- هایگلاس کابینتی از نوع مغزی ام دی اف است و تنها تفاوت آن داشتن روکش شفاف و براق است. کسانی که حالت مات را دوست دارند، نوع کابینت آشپزخانه خود را ام دی اف انتخاب می کنند و کسانی که بدنبال کابینتی براق و درخشان هستند، نوع هایگلاس را سفارش می دهند.
- قیمت کابینت آشپزخانه ام دی اف نسبت به قیمت کابینت آشپزخانه هایگلاس در هر متر مربع حداقل 50000 تومان بیشتر است.
- کابینت هایگلاس نسبت به کابینت ام دی اف زیباتر است و تمیزی راحتری دارد، اما لکه های کثیف بر روی ام دی اف اصلاً به چشم نمی آیند، در صورتی که در کابینت هایگلاس به راحتی کوچکترین رد دست نمایان می شود.
ورق ام دی اف در کجاها کاربرد دارد؟
- طراحی و پیاده سازی کابینت آشپزخانه
- ساخت انواع میز
- طراحی و اجرای انواع سرویس خواب مثل تخت و پاخوری ها
- طراحی انواع کمد مثل کمد لباس، جاکفشی، کمد دیواری، کمد میز آرایش
- طراحی انواع صندلی چوبی
- ساخت انواع پارتیشن
- طراحی و پیاده سازی میز تلویزیون
- پوشش دیوار
- پوشش سقف
- کف پوش
- وایت برد
- بیل برد
- ساخت کتابخانه
بهترین رنگ کابینت ام دی اف کدام است؟
بهترین رنگ تم سفید است که طرفداران زیادی دارد و قهوه ای و تم چوبی در طرح های مختلف نیز بدلیل عدم نمایش کثیفی، برای سفارش کابینت ام دی اف گزینه مناسب و پرطرفداری هستند.
در کابینت آشپزخانه ام دی اف مدرن ترکیبی از رنگ سفید در کنار رنگ های تیره پرطرفدار است. رنگ خاکستری نیز جزء تم های رنگی جذاب است که به صورت ترکیبی بکار می رود.
رنگ طلایی و نقره ای نیز از رنگ هایی است که به صورت ترکیبی استفاده می شود. اینکه کدام رنگ انتخاب شود و کدام زیباتر است، تماماً بستگی به سلایق افراد دارد اما بهتر است نظر کابینت ساز در مورد انتخاب رنگ های بهتر لحاظ شود.