کابینت آشپزخانه یکی از اساسی ترین ابزارهای کاربردی در هر منزل است که به شکل ها و سبک های مختلفی به اجرا گذاشته می شود و هر سبک مزایا و قابلیت های مختص به خود را دارد. انتخاب نوع کابینت آشپزخانه به سلایق افراد بر می گردد. کابینت آشپزخانه مدرن از جدیدترین و به روزترین سبک ها برای پیاده سازی در فضای آشپزخانه است که طرفداران خاص خود را دارد.
کابینت مدرن
کابینت آشپزخانه مدرن سبکی است که سادگی و خلوت بودن فضا را بیشتر پسند می کند و سبکی میانه رو است که نسبت به سبک های سنتی و لوکس ساده تر است و طرح های تزئیناتی کمتری در آن به چشم می خورد.
کابینت مدرن چیست؟
کابینت آشپزخانه مدرن نوعی از کابینت است که با استفاده از متریال های مختلف ام دی اف خام، به صورت مات و براق اجرا می شود و به دنبال رعایت اصل سادگی و ظرافت است. کابینت آشپزخانه مدرن سطحی صاف و یکنواخت دارد و از طرح های برجسته، منب کاری شده و حک شده در سبک مدرن خبری نیست.
تاریخچه پیدایش سبک مدرن در کابینت سازی
طراحی و پیاده سازی سبک مدرن حول و هوش جنگ جهانی اول آغاز شد و برای اولین بار کابینت هایی دارای سطح صاف با حداقل استفاده از اشکال هندسی و تزئیناتی روی کار آمد. کابینت مدرن اروپایی جزء شیک ترین و جذاب ترین مدل ها هستند که ظاهری ساده و در عین حال شیک و جذاب دارند.
انواع کابینت مدرن از نظر نوع اجرا
از نظر روش اجرا کابینت مدرن به چند دسته تقسیم می شود که عبارتند از:
کابینت آشپزخانه مدرن زمینی
کابینت مدرن زمینی کابینتی است که معمولاً به روش بدون پایه بر روی سطح زمین قرار می گیرد و از پشت به دیوار پرچ می شود و بر روی آن صفحه ای سنگی یا از نوع چوب قرار می گیرد.
کابینت آشپزخانه مدرن دیواری
کابینت مدرن دیواری، کابینتی است که به دیوار پرچ می شود و به صورت استاندارد با کابینت زمینی 60 سانت فاصله دارد که در صورت دلخواه و با توجه به طرح کابینت مدرن، این فاصله می تواند تا 10 سانت متغیر باشد.
کابینت آشپزخانه مدرن کمدی
کابینت مدرن کمدی کابینتی است که از کف زمین به صورت یکدست و یکنواخت تا سقف ساخته می شود و می تواند درب هایی ساده و یا با دستگیره مخفی داشته باشد و یا بصورت کابینت مدرن با درب های مگنتی یا کابینت مدرن با درب های لمسی اجرا شود.
کابینت مدرن پلکانی
در ساخت کابینت آشپزخانه مدرن پلکانی، بخشی از کابینت دیواری را به دو قسمت تقسیم می کنند و یک قسمت به صورت تو رفته در زیر قسمت برجسته قرار می گیرد و یک حالت پله ای در ظاهر کار ایجاد می شود که به آن پلکانی می گویند. نام دیگر کابینت آشپزخانه مدل پله ای، کابینت مدرن دو طبقه است. در روش پلکانی می توان قسمت تو رفته را با یک رنگ و قسمت برجسته را با رنگ متفاوتی اجرا کرد، بدین شکل نما و جذابیت خارق العاده ای در فضا حاکم می شود.
کابینت مدرن خطی
اگر کابینت مدرن به صورت یک طرفه و فقط بر روی یک دیوار اجرا و پیاده سازی شود، به آن کابینت آشپزخانه مدرن خطی می گویند.
کابینت مدرن شیشه ای
سبک مدرن هم می تواند دارای درب های شیشه ای یا طلقی باشد، به طوری که استانداردهای سادگی را در سبک مدرن رعایت کند.
کابینت مدرن مینیمال
مینیمال یعنی اجرای کابینت با اجزای ریزتر و کوچکتر. در این سبک سعی می شود همه چیز در کوچکترین ابعاد ممکن به اجرا گذاشته شود. طرح مینیمال در سبک مدرن مناسب خانه هایی است که فضای کمی دارند.
کابینت مدرن حجمی
گاهی فضای آشپزخانه خیلی کوچک است و برای اینکه کدبانوی خانه جا برای گذاشتن تجهیزات آشپزی داشته باشد، حداکثر کانترها یا قفسه ها را به باکس هایی جهت جاسازی اشیاء به صورت کاملاً فشرده و حجمی اختصاص می دهیم.
جزیره کابینت مدرن
سبک مدرن سبکی است که می توان در کناره ها یا وسط آشپزخانه از یک جزیره ی شیک و ساده به عنوان میز غذاخوری، کانتر سینک ظرفشویی و یا اپن استفاده کرد.
انواع کابینت مدرن
انواع متعددی از متریال ها در دنیای کابینت سازی موجود است که می توان با آن متریال ها سبک های مختلفی از کابینت آشپزخانه را پیاده سازی کرد.
کابینت مدرن ام دی اف
روکش ام دی اف در کابینت سازی از روکش های شیک و جذاب است که در طرح ها و رنگ های مختلف بر روی ام دی اف خام کشیده می شود. کابینت آشپزخانه مدرن ام دی اف کابینتی است که روکش موجود بر روی آن مات است و براقیتی ندارد. اگر ام دی اف به صورت بدون دستگیره با درب های صاف و تم ساده اجرا شود، از سبک مدرن پیروی می کند.
کابینت مدرن چوبی
کابینت آشپزخانه مدرن چوبی می تواند با چوب های درختان مختلف که در ایران راش بیشترین طرفدار را دارد، اجرا شود. اجرای کابینت آشپزخانه مدرن با نمای چوبی می تواند گرمای دلنشین و سبکی ترکیبی را به نمایش بگذارد، همراه با دوام و ماندگاری بالا.
کابینت مدرن روکش چوب
این کابینت همچون کابینت چوبی نمای شیک دارد اما جنس اصلی آن از ام دی اف است که بر روی آن روکش هایی در طرح ها و رنگ های مختلف کشیده می شود.
کابینت مدرن هایگلاس
کابینت آشپزخانه مدرن هایگلاس کابینتی است با ظاهر خارق العاده و درخشان که نمایی جذاب و دیدنی را به نمایش می گذارد و می تواند جذابیتی شگفت انگیز را برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما فراهم کند. کابینت هایگلاس را می توان به صورت شیشه ای نیز به نمایش گذاشت.
روکش کابینت هایگلاس از براق ترین نوع روکش هاست که روکش های آن در مدل های مختلف همچون آکریلیک، هایگلاس و پلی گلاس در دو مدل ترک و ایرانی بر روی ام دی اف خام کشیده می شود.
کابینت مدرن انزو
کابینت انزو بیشتر پیرو سبک نئوکلاسیک است اما اگر به شکلی ساده و دور از حکاکی ها و طرح ها پیاده سازی شود، می تواند به سبک مدرن نیز نزدیک باشد.
کابینت مدرن فرامید
کابینت مدرن فوق برجسته یا کابینت آشپزخانه مدرن فرامید، کابینتی است شبیه ام دی اف، با این تفاوت که بر روی روکش آن یک برجستگی خاصی وجود دارد که با کشیدن دست بر روی سطح کابینت، به راحتی حس می شود.
سبک کابینت آشپزخانه مدرن با فرامید به دلیل داشتن تم چوبی، بسیار زیباست و برخی از افراد هم ترجیح می دهند این مدل را به صورت کابینت مدرن پلکانی با مدل هایگلاس ترکیب نمایند تا کار جذابیت بیشتری را به رخ بکشد.
کابینت مدرن ملامینه
ملامینه نیز نوعی روکش است که بر روی ام دی اف خام پرس می شود و نسبت به ام دی اف قیمت کمتری دارد، اما در مقابل رطوبت هیچ مقاومتی ندارد. ظاهر، رنگ ها و طرح ها کاملاً شبیه ام دی اف است. کابینت ملامینه را می توان به صورت بدون دستگیره و سبک مدرن اجرا و پیاده سازی کرد.
کابینت مدرن نئوپان
کابینت آشپزخانه مدرن نئوپان با قیمت ارزانتری قابل اجرا است. نئوپان نیز شبیه ام دی اف است اما مواد پرس شده در داخل نئوپان کیفیت چندانی ندارند.
مدل های اجرا شده کابینت مدرن
طراحی کابینت مدرن
گروه دکومنش پس از اندازه برداری ابعاد آشپزخانه، در ابتدا طرح را بر روی کاغذ خرد می کند و سپس طرح خرده شده توسط کابینت ساز، با استفاده از نرم افزار سه بعدی و با کمک هنر طراح معمار دکوراسیون داخلی، ترسیم می شود. سپس طرح ترسیم شده به مشتری در کامپیوتر یا گوشی نمایش داده می شود و مشتری در این مرحله می تواند پیشنهادات، انتقادات و یا تغییرات مدنظر خود را اعمال کند و پس از پرداخت بیعانه، برای سفارش کابینت آشپزخانه مدرن اقدام نماید.
مراحل ساخت کابینت مدرن
مرحله اول)
اندازه برداری ابعاد کابینت مدرن که شامل کابینت دیواری، کابینت زمینی، کاور هود، کانتر یخچال، سینک ظرفشویی، اپن یا میز جزیره ای مدرن و دیگر مواردی است که صاحب خانه تمایل دارد در آشپزخانه اجرا شود.
مرحله دوم)
طراحی سه بعدی کابینت آشپزخانه مدرن با نرم افزارهای تری دی مکس، کورل و دیگر موارد
مرحله سوم)
نشان دادن طرح کابینت آشپزخانه مدرن و گرفتن تاییدیه از مشتری
مرحله چهارم)
واریز وجه و شروع کار
مرحله پنجم)
خرید ورق و ابزار و یراق مورد نیاز برای ساخت کابینت آشپزخانه مدرن
مرحله ششم)
برش ورق ها در اندازه های مشخص و مونتاژ کار و پی وی سی
مرحله هفتم)
انتقال کانترهای ساخته شده به مکان نصب کابینت آشپزخانه مدرن
مرحله هشتم)
زیرسازی کار و نصب کابینت دیواری و زمینی
مرحله نهم)
نصب دربها، لولاها، ریل ها و کشوها
مرحله دهم)
در صورت سفارش نصب میز غذاخوری مدرن، جزیره مدرن، آرگ مدرن و یا اپن مدرن
مرحله یازدهم)
رفع خطاهای احتمالی در کار
مرحله دوازدهم)
اتمام کار و ارائه خدمات پس از نصب در صورت بروز مشکلات فنی
قیمت کابینت مدرن
قیمت کابینت مدرن به عوامل مختلفی همچون مترمحیط، متریال ها مصرفی، آرگ، اوپن، جزیره، میز، صفحات دوبل، پی وی سی و موارد دیگر بستگی دارد.
صفحه کابینت مدرن
صفحه در کابینت مدرن معمولاً از جنس متریالی است که کابینت با آن ساخته شده است، گاهاً با همان طرح و رنگ و گاهی با طرح و رنگ متفاوت. اما استفاده از سنگ در هر نوع سبک کابینت، می تواند زیبایی بیشتر و ماندگاری بالایی را فراهم کند.
دستگیره کابینت مدرن
وجود دستگیره در کابینت مدرن چندان مطرح نیست و معمولاً در این سبک دستگیره ها به صورت دستگیره مخفی به اجرا گذاشته می شوند و یا از درب های مگنتی برای ساخت درب ها استفاده می کنند.
کاور هود در کابینت مدرن
مثل کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک و یا کلاسیک بر روی کانتر هود در سبک مدرن چندان کار نمی شود و کانتر هود به شکلی کاملاً ساده به اجرا در می آید.
اپن در کابینت مدرن
اپن در این سبک به صورت یک طرفه، دو طرفه، ال و یا جزیره ای ساخته می شود.
بین کابینتی مدرن
بین کابینتی متریالی است که بین کابینت زمینی مدرن و کابینت دیواری مدرن به فاصله 60 سانتی متری قرار دارد. بین کابینت مدرن می تواند از نوع سنگ، سرامیک، کاشی و چوب باشد. بین کابینت مدرن معمولاً با استفاده از متریال چوبی کار گذاشته می شود.
مزایای کابینت مدرن
از جمله مزایای کابینت آشپزخانه مدرن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- زبیایی خارق العاده
- تنوع زیاد در طرح و رنگ
- امکان پیاده سازی با متریا ل های مختلف
- سادگی و ظرافت در طراحی
- بزرگنمایی فضا
- تطابق جذاب با هر طرح و رنگ
- ایده پردازی های جذاب در طراحی
معایب کابینت مدرن
با توجه به نوع متریال ها، هر متریال درصدی از مقاومت را در برابر ضربه، خط و خش و رطوبت دارد و بهتر است در هنگام سفارش کابینت مدرن از متریال های باکیفیت بالا همچون چوب اصل، هایگلاس و ام دی اف ترک استفاده کنید، تا بتوانید به صورت بهینه سالها از کابینت خود استفاده نمایید.
کابینت مدرن آشپزخانه کوچک
کابینت مدرن آشپزخانه کوچک خارق العاده است و باعث می شود بتوانید بهینه ترین استفاده را از فضای آشپزخانه خود داشته باشید.
کابینت مدرن آشپزخانه بزرگ
آشپزخانه های بزرگ آشپزخانه هایی هستند که کابینت خوری زیبایی دارند و به علت جادار بودن فضا می توان مانورهای زیادی داد و چندین سبک را ب چندین رنگ و طرح به نمایش گذاشت. در آشپزخانه های بزرگ یک قسمتی را به میز اختصاص می دهند که این میز هم می تواند به عنوان یک میز غذاخوری و هم به عنوان یک میز چند کاره که هم نشیمن دارد، هم کاور هود و سینک ظرفشویی است، استفاده کرد.
نورپردازی کابینت مدرن
نورپردازی در کابینت آشپزخانه مدرن ایده ای جذاب و زیباست که سادگی آن را از بین نمی برد و سبب افزایش زیبایی بیشتر کابینت مدرن نیز می شود. نوپردازی کابینت مدرن به صورت نور مخفی در زیر باکس ها انجام می شود که گاهاً می توان در داخل باکس های بدون درب نیز از نورپردازی استفاده کرد.
رنگ کابینت مدرن
رنگ یکی از ویژگی های اساسی در طراحی و پیاده سازی کابینت آشپزخانه مدرن است و یکی از نکات منحصربه فرد در زیبایی کابینت مدرن رنگ است. رنگ چوب طبیعی از محبوب ترین رنگ ها در پیاده سازی کابینت مدرن است و رنگ هایی مثل قرمز، آبی، زرد، نارنجی و سبز می توانند سبب خلق طرح های جسورانه در کابینت آشپزخانه مدرن شوند. کابینت آشپزخانه مدرن با دو رنگ ترکیبی می تواند ایده ای مناسب برای افزایش جذابیت بویژه در مدل پلکانی باشد.
کابینت مدرن سفید یکی از پرطرفدارترین رنگ ها برای سفارش این مدل از کابینت است و با هر رنگی ست می شود. کابینت سفید مدرن به صورت تکی نیز زیبایی دارد، اما در صورت ترکیب شدن با رنگ های دیگر از حالت یکنواختی خارج می شود و جذابینت بیشتری را به نمایش می گذارد.
سادگی و نبود جزئیات اضافی و تزئیناتی در کابینت مدرن کلیدی است
کابینت های مدرن دارای درب های تخت هستند. هیچ قالب، تاج، پانل های برجسته یا حکاکی شده ی تزئینی بر روی درب ها مشاهده نمی شود، در عوض این سبک بر سطح صاف و صیغلی تاکید می کند.
سادگی طراحی آشپزخانه مدرن باعث می شود فضایی جادارتر و مطبوع در آشپزخانه شما ایجاد شود. به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای خانه هایی است که آشپزخانه ی آنها تعداد زیادی یا تعداد کمی پنجره دارد و یا فضا کوچک است.
یکی دیگر از نکات رایج در اجرای کابینت آشپزخانه، شیشه است. شیشه ها در کابینت آشپزخانه مدرن به شکل خاص، مات، نیمه مات، سربی یا طرح دار می تواند باشد.
ویژگی های کابینت آشپزخانه مدرن
دارای سطحی مسطح
کابینت مدرن سطحی صاف دارد و هیچ گونه طرحی بر روی درب های کابینت زمینی و دیواری مشاهده نمی شود و اجزای آن بصورت یکنواخت و یکدست در کنار هم جا داده می شوند.
استفاده از حداقل تزئینات
سبک مدرن سبکی است که پیرو سادگی است و از شلوغی فضا جداً خودداری می کند و تزئینات کمتری در ظاهر کار مشاهده می شود.
خبری از زاویه و چند ضلعی نیست
کابینت مدرن کابینتی است که به صورت یکدست و در یک زاویه اجرا می شود و طراحی پیچیده ای ندارد بلکه کاملاً ساده است.
نبود ستون، سرستون و تاج
شما در کابینت مدرن هیچ ستون یا سر ستون و تاج مشاهده نمی کنید بلکه تمام کار به صورت باکس هایی برای جاسازی ادوات آشپزی است.
کابینت مدرن برترین متد روز دنیا
همه به دنبال مد هستند و در خریدهر چیزی سعی می کنند پیرو مد باشند تا چیزی که می خرند، سریعاً منسوخ و قدیمی نشود و بتوانند چند سالی از آن استفاده کنند. کابینت آشپزخانه مدرن سبکی است که در حال حاضر در دنیا یکی از به روزترین سبک ها را در سفارش کابینت آشپزخانه به خود اختصاص داده است و سبکی امروزی است که حالاحالاها از مد نمی افتد.
اجرای کابینت مدرن با دستگیره یا کابینت مدرن بدون دستگیره
کابینت مدرن را می توان به صورت با دستگیره و بدون دستگیره اجرا کرد، اما بیشترین طالب را، اجرای بدون دستگیره به خود اختصاص داده است. در صورت اجرای کابینت مدرن با دستگیره از دستگیره های استیل بلند یا پهن استفاده می شود.
سادگی نصب کابینت مدرن
نصب کابینت آشپزخانه مدرن به دلیل سادگی و نداشتن طرح های شلوغ، ستون، سرستون و دیگر موارد نسبت به نصب کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک راحتر و سریعتر است.
استفاده از انواع رنگ ها
بدلیل سادگی طرح کابینت مدرن، هر نوع رنگی با این کابینت دلنشین است و تنها کابینتی است که فرد هر رنگی را انتخاب کند، از ظرافت و زیبایی کار کم نمی شود، این در صورتی است که رنگ در کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک بسیار حائز اهمیت است و انتخاب رنگ نامناسب چهره کار را تا حدی زیر سوال می برد.
تمیزی ساده و راحت
بدلیل نبود نقوش و طراحی ساده در کابینت مدرن، تمیزی این مدل کابینت خیلی راحت است و به راحتی می توان با یک دستمال خیس و خشک کابینت را تمیز نمود.
سازگار بودن با سلایق مختلف
سبک مدرن طرفداران زیادی دارد و با هر سلیقه ای سازگار است، چون می توان آن را به صورت ترکیبی پیاده سازی کرد.
سوالات متداول
کابینت مدرن مناسب چه فضاهایی است؟
فضا چه کوچک باشد، چه بزرگ، اجرای کابینت مدرن می تواند فضایی دلنشین، زیبا و جذاب را به رخ بکشد.
طراحی آشپزخانه مدرن چه تفاوتی با طراحی آشپزخانه معاصر دارد؟
سبک طراحی مدرن از سبک هایی که سخت گیرانه از قواعد سادگی خود پیروی می کند، در حالی که سبک طراحی معاصر کمی روان تر است و گاهاً قاعده شکنی می کند و در روند پیاده سازی آن پویایی دیده می شود.
سبک مدرن چه تفاوتی با سبک کلاسیک دارد؟
سبک مدرن و کلاسیک دو سبک کاملاً متفاوت هستند. در سبک مدرن کار ظاهری کاملاً ساده و یکنواخت دارد و هیچ چیز تزئیناتی بر روی درب های کابینت ها دیده نمی شود و سعی بر این است که همه ی اشیاء و لوازم آشپزی در داخل باکس ها قرار بگیرند و چیزی بر روی صفحه کابینت مدرن نباشد.
سبک کلاسیک عکس سبک مدرن است. در سبک کلاسیک چیدمان فضا به شکلی لوکس با تزئینات خارق العاده و شیک انجام می شود. از گلدان ها، اشیاء تزئیناتی، کتاب یا آکواریوم در بخشی از فضا استفاده می شود و برای جای دادن آن ها از شلف ها و باکس های بدون درب یا دارای درب شیشه ای استفاده می شود تا در معرض دید باشند.
بر روی درب های کابینت کلاسیک نقوش کم یا زیاد مشاهده می شود. از طرحهای برجسته و منبت کاری شده بر روی درب ها، پاخور، ستون و پایه ستون استفاده می شود. جزیره کلاسیک با جزیره مدرن خیلی متفاوت است و در واقع جزیره کلاسیک جذابیت و هنر زیادی نسبت به جزیره مدرن دارد و زیباتر است.
کابینت مدرن چه تفاوتی با کابینت نئوکلاسیک دارد؟
کابیننت نئوکلاسیک نیز نسبت به کابینت مدرن دارای طرح های ریزنقش است، اما نسبت به کابینت کلاسیک طرح ها خلوت تر و کمتر هستند. در صورت تمایل می توانید برای سفارش کابینت آشپزخانه، سبک مدرن و سبک نئوکلاسیک را با هم ترکیب کنید و ایده ای خلاق را به نمایش بگذارید.
بهترین رنگ برای کابینت مدرن کدام رنگها هستند؟
معمولاً رنگ سفید طرفداران زیادی در کابینت مدرن دارند اما می توان به صورت تکی یا ترکیبی از رنگ هایی مثل مشکی، سبز، زرد، آبی، قرمز، کرم، طوسی، طرح چوب در رنگ های مختلف و طلایی استفاده کرد. در واقع این رنگ ها از پراستفاده ترین نوع رنگ ها برای سفارش کابینت آشپزخانه مدرن هستند.
آیا می توان کابینت ممبران را به سبک مدرن اجرا کرد؟
نمی توان به این سوال قطع به یقین جواب نه داد. شاید هم بشود با رعایت اصل سادگی و کم کردن طرح ها، برجستگی ها، حذف ستون ها و سرستون ها، کابینت ممبران را به صورت مدرن پیاده سازی کرد اما بهتر است کابینت ممبران به سبک کلاسیک یا سبک نئوکلاسیک اجرا شود، چون زیبایی ممبران به طرح های آن است.