تکنیک ها و ترفندهای زیادی هستند که ابزارهای اساسی در خانه را فراهم می کنند تا بتوان یک دکوراسیون شیک و جذاب برای خانه و آشپزخانه فراهم کرد و یکی از ابزارهای شیک و جذاب که در هر خانه برای زیباسازی دکوراسیون آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد، کابینت آشپزخانه است. کابینت پولیشی یکی از مدل های جذاب کابینت است و می خواهیم در این مطلب مفصلاً در مورد آن بحث کنیم.
کابینت پولیشی
کابینت پولیشی نوعی کابینت است که با استفاده از متریال های مختلف ساخته می شود و نهایتاً پس از نصب باکس های کابینت، روی درب ها و بدنه ی کابینت توسط رنگ پولیشی، پوشانده می شود و یک نمای جذاب بصورت مات یا براق برای کابینت فراهم می کند.
کابینت آشپزخانه پولیشی
کابینت آشپزخانه پولیشی زیرمجموعه ی کابینت انزو می باشد و نوعی کابینت رنگ محسوب می شود و بر روی آن رنگ پولیشی پاشیده می شود. به دلیل اینکه رنگ پولیشی بر روی کار پاشیده می شود، به این مدل کابینت، کابینت آشپزخانه پولیشی گفته می شود. زیرساز کار می تواند از نوع ام دی اف یا چوب باشد.
رنگ پولیشی توسط دستگاه مخصوص، پس از تمیز کردن رویه ی کار بر روی متریال مدنظر با قطر حدوداً دو تا سه میلی متر پاشیده می شود. برای پاشیدن رنگ پولیشی نیاز داریم زیر کار کمی زبر باشد تا رنگ بهتر بر روی متریال بشیند و نهایتاً یک کار تمیز و صاف را به نمایش بگذارد.
کابینت پولیشی چیست؟
کابینت پولیشی کابینتی است که در سبک کابینت نئوکلاسیک طراحی و پیاده سازی می شود و بر روی متریال زیرساز، نوعی رنگ بنام رنگ پولیشی پاشیده می شود و علت اسم کابینت پولیشی، نوع رنگی است ک متریال زیرساز را می پوشاند.
قیمت کابینت پولیشی
قیمت کابینت آشپزخانه پولیشی در حال حاضر از متری 12000 دوازده هزار تومان شروع می شود و کار بستگی به نوع متریال مصرفی دارد. قیمت کاملاً تقریبی است و با افزایش نرخ دلار در بازار جهانی، قیمت ورق ها و متریال ها دچار نوسان می شوند. بهتر است زمانی که تصمیم به سفارش کابینت پولیشی دارید، از کابینت ساز مدنظر خود نرخ قیمت کابینت آشپزخانه پولیشی را جویا شوید.
عواملی مثل نوع متریال های مصرفی، دستگیره ها، لولاها، نوع رنگ، پایه، پاخور، تاج، باکس های ویترینی و استفاده از نور مخفی، می توانند در کاهش یا افزایش قیمت کابینت پولیشی دخیل باشند.
ساخت کابینت پولیشی
برای ساخت کابینت آشپزخانه پولیشی چند مرحله مورد نیاز می باشد.
مرحله اول)
قبل از هر کاری پس از مراجعه ی مشتری لازم است کابینت ساز به محل مدنظر برود و پس از اندازه برداری کابینت آشپزخانه، یک برآورد قیمت برای مشتری داشته باشد تا مشتری بتواند تصمیم خود را برای سفارش کابینت پولیشی بگیرد.
مرحله دوم)
حالا که مشتری تمایل به سفارش کابینت آشپزخانه پولیشی دارد، بر اساس سلیقه ی او نوع متریال مصرفی و رنگ انتخاب می شود و بر اساس انتخاب او، طرح کابینت آشپزخانه پولیشی به صورت سه بعدی و با استفاده از نرم افزار تری دی مکس یا دیگر نرم افزارهای طراحی آماده می شود و در صورت تایید طرح متریال های مدنظر مشتری از بازار تهیه می شود.
مرحله سوم)
متریال ها ساخته شده و به مکانی ایزوله برده می شود که هیچ گرد و غباری در محیط نباشد. ماده ای خمیری شکل که پولیش نام دارد با استفاده از تینر به صورت مایع در می آید و رنگ آماده شده با استفاده از پیسوله و دیگر ابزارهای رنگ کاری، به صورت یکنواخت و منظم در چندین مرحله بر روی کار پاشیده می شود.
مرحله چهارم)
پس از اینکه رنگ پاشیده شده خشک شد، می بایست سطح کار توسط سمباده حسابی صاف و صیقلی شود و دوباره بر روی آن رنگ پاشیده شود. این کار حدود سه تا چهار بار انجام می شود تا نتیجه ی دلخواه که رسیدن به سطحی صاف، صیقلی و یکنواخت است، انجام می شود.
انواع سبک کابینت پولیشی
سبک مدرن کابینت پولیشی
سبک مدرن سبکی ساده و شیک، عاری از هرگونه طرح های شلوغ و ریز است و گزینه ی مناسبی برای انتخاب کابینت پولیشی می باشد.
سبک کلاسیک کابینت پولیشی
در صورتی که سبک کلاسیک را انتخاب می کنید، باید در استفاده از طرح های ریز حک شده و منبت کاری شده دقت کنید، چون رنگ پولیشی نمی تواند آنها را به صورت یکنواخت پوشش دهد.
سبک نئوکلاسیک کابینت پولیشی
سبک نئوکلاسیک کابینت پولیشی بدلیل کم بود طرح های ریز و شلوغ نسبت به سبک کلاسیک برای انتخاب کابینت پولیشی گزینه ی مناسب تری است و کسانی که بین سبک مدرن و کلاسیک مانده اند، می توانند این گزینه را انتخاب نمایند.
صفحه در کابینت پولیشی
می توان صفحه را از همان متریالی که کابینت با آن ساخته شده است، سفارش داد اما برای مدل کابینت پولیشی صفحه سنگی گزینه بسیار جالبی است و بدلیل اینکه کابینت پولیشی دوام بالایی دارد و صفحه ی سنگی نیز بسیار بادوام است، سالها می توان از این کابینت استفاده کرد.
دستگیره در کابینت پولیشی
اگر کابینت مدرن سفارش داده اید، دستگیره جایگاهی ندارد و یا می توانید از دستگیره های بلند و شیک استیل استفاده کنید اما اگر نوع کابینت خود را کلاسیک انتخاب کرده اید، می توانید از هر نوع دستگیره با هر رنگ و طرحی استفاده کنید.
پاخور کابینت پولیشی
برای اینکه در مدل کابینت آشپزخانه جدید پایه ها دید نداشته باشند، از پاخور که هم رنگ خود کابینت یا متفاوت است، استفاده می شود.
تاج کابینت پولیشی
اگر سبک کلاسیک انتخاب کرده اید، می توانید از تاج یا قاب کابینت پولیشی نیز استفاده کنید تا کابینت جلوه ی شیک تری داشته باشد.
قاب کابینت پولیشی
دور تا دور کابینت در یک قاب چند سانتی با رنگ متفاوت قرار می گیرد و شکل خاصی را در آشپزخانه به نمایش می گذارد.
رنگ در کابینت پولیشی
رنگ یکی از ارکان اساسی و مهم در کابینت پولیشی است که توسط دستگاه های پیشرفته بر روی متریال ها پاشیده می شود. رنگ سفید از پرکاربردترین رنگ ها در کابینت آشپزخانه پولیشی است و پس از آن رنگ های طوسی، سبز، آبی، مشکی، قرمز، ارغوانی، بنفش و قهوه ای از رنگ های پرمصرف در سفارش کابینت پولیشی هستند.
کابینت پولیشی آشپزخانه کوچک
کابینت پولیشی انتخابی عاقلانه برای آشپزخانه های کوچک است، چون با نمای براق و درخشنده ی خود می تواند نور محیط آشپزخانه را منعکس کرده و فضا بزرگتر به نظر برسد.
کابینت پولیشی آشپزخانه بزرگ
آشپزخانه بزرگ بدلیل داشتن فضای زیاد، می تواند به صورت ترکیبی با دو یا سه رنگ و متریال مات و براق طراحی و پیاده سازی شود و کابینت ساز برای باکس بندی ها، ساخت جزیره و میز می تواند دیزاین شیک و جذابی را بچیند.
کابینت زمینی پولیشی
کابینت آشپزخانه زمینی پولیشی به دو صورت با پایه و یا پایه مخفی اجرا و پیاده سازی می شود و سپس صفحه ی دلخواه مشتری بر روی کابینت زمینی می نشیند.
کابینت دیواری پولیشی
کابینت آشپزخانه دیواری پولیشی به باکس هایی گفته می شود که با فاصله 60 سانتی متری در تعریف استاندارد، بر روی دیوار توسط پیچ محکم می شود و می تواند شامل درب باشد و یا اینکه به جای درب از شیشه استفاده کرد و باکس های ویترینی را به نمایش گذاشت.
مزایای کابینت پولیشی
- به دلیل ضخامت سه میلیمتری کابینت پولیشی مقاوم است.
- کابینت پولیشی دوام بالایی در برابر ضربه و فشار دارد و می تواند مدت زمان زیادی به عنوان یک کابینت آشپزخانه شیک و جذاب در خانه ی شما مورد استفاده قرار بگیرد.
- رنگ پولیشی که بر روی کار زده می شود، خاصیت ضد آب دارد و همین عامل باعث می شود کابینت آشپزخانه شما دوام بالایی در برابر نم و رطوبت داشته باشد.
- کابینت پولیشی را می توان به صورت کابینت آشپزخانه کلاسیک و کابینت آشپزخانه مدرن طراحی و پیاده سازی نمود.
- اگر کابینت پولیشی در رنگ سفید طراحی و پیاده سازی شود، می تواند نور محیط را بازتاب نماید و فضای آشپزخانه را بزرگتر جلوه دهد.
معایب کابینت پولیشی
- قیمت کابینت آشپزخانه پولیشی نسبت به کابینت آشپزخانه ام دی اف و کابینت آشپزخانه هایگلاس بدلیل داشتن پروسه ی رنگ کاری و زمان بر بودن اجرا، کمی بالاتر است.
- بدلیل اینکه کابینت پولیشی قبل از پاشیده شدن رنگ نیاز به تمیزی، سمباده کاری و زیرسازی دارد، استفاده از طرح های ریز و ظریف در داخل کار چندان جذاب نیست و بهتر است رویه ی کار ساده و به دور از طرح های شلوغ و پیچیده باشد.
جذاب ترین مدل های کابینت پولیشی
سوالات متداول
آیا کابینت پولیشی نیاز به پولیش زدن دارد؟
بله، کابینت پولیشی را می توان هر چند وقت یکبار پولیش زد تا نما و جلوه ی براق را مجدداً در کابینت زنده کرد، به همین دلیل این کابینت هیچ وقت تازگی خود را از دست نمی دهد.
بهترین رنگ برای کابینت پولیشی کدام است؟
رنگ سفید بهترین رنگ برای کابینت پولیشی است و پس از آن رنگ سبز و قهوه ای طرفداران زیاد دارد.
کابینت پولیشی بهتر است یا کابینت رنگ پلی اورتان و پلی استر؟
این کاملاً سلیقه ای است اما کابینت رنگ پولیشی به دلیل براقیتی که دارد، شیک تر، مدرن تر و گران قیمت تر نسبت به پلی استر و پلی اورتان می باشد و بدلیل پولیشی که هر چند وقت یکبار بر روی آن زده می شود، همیشه تازگی دارد.