کابینت آشپزخانه تعدادی باکس است که در فضای آشپزخانه بصورت زمینی و دیواری اجرا و پیاده سازی می شود تا بتوانید یک دکوراسیون شیک و جذاب را برای فضای آشپزخانه فراهم کند و کدبانوی خانه بتواند با خیالی آسوده لوازم آشپزی خود را بصورت مرتب در داخل باکس ها بچیند و در مواقع نیاز از آنها استفاده کند.
کابینت آشپزخانه مدل های مختلفی دارد که افراد با توجه به میزان بودجه و سلیقه ای که دارند از میان تنوع های زیاد کابینت آشپزخانه یک مدل را انتخاب کرده و سفارش طراحی و پیاده سازی آن را می دهند. کابینت پلی استر یکی از مدل های کابینت است که جزء نوعی از کابینت انزو یا همان کابینت رنگ محسوب می شود و ما می خواهیم در این مطلب مفصلاً در مورد آن به بحث و گفتگو بپردازیم.
با ما همراه باشید.
کابینت پلی استر
کابینت آشپزخانه پلی استر نوعی از کابینت است که با استفاده از متریال های مختلف طراحی و پیاده سازی می شود و بر روی آن رنگ پلی استر پاشیده می شود.
کابینت رنگ پلی استر
کابینت آشپزخانه رنگ پلی استر در مجموعه ی کابینت انزو قرار دارد و نوعی کابینت رنگ است که بر روی آن رنگ پلی استر می پاشند. رنگ پلی استر در برابر اشعه ی ماورالبنفش مقاومت خوبی دارد اما نسبت به رنگ پلی اورتان از نظر مقاومتی در برابر ضربه و رطوبت درجه ی کیفی کمتری دارد.
حالا ممکن است یک سوال ذهن شما را درگیر نماید اینکه:
رنگ پلی استر چه نوع رنگی است و چه ویژگی هایی دارد؟
رنگ پلی استر در دو رنگ نیمه پلی استر و پلی استر تمام، رنگ آمیزی می شود.
رنگ نیمه پلی استر و خاصیت های آن
پلی نیمه استر رنگی است که برای محافظت از انواع چوب ها بر روی آن پاشیده می شود تا چوب را در برابر ضربه، رطوبت و عوامل اسیدی و شیمیایی محافظت کند و نمای جذابتری را برای چوب ایجاد نماید. رنگ نیمه پلی استر قابل اجرا به دو صورت مات و براق است.
رنگ های نیمه پلی استر در دسته ی رنگ هایی قرار می گیرند که در محیط هایی با دمای استاندارد خشک می شوند و رنگ رزین، روغن، اوره فرمالدئید، حلال اتیلن و سخت کننده پاراتولوئن از مواد تشکیل دهنده ی آن می باشد.
رنگ پلی استر و خاصیت های آن
رنگ پلی استر ابتدا حالت مایع دارد و سپس با مخلوط ماده ای بنام هاردنر یا سفت کننده و قرارگیری در معرض حرارت، حالتی ژله ای پیدا می کند. با این کار مولکول های رنگ بهم نزدیک می شوند و حجم رنگ پلی استر کاهش پیدا می کند و دیگر به حالت مایع بر نمی گردد و بهترین درجه برای تبدیل حالت مایع به حالت ژله ای 20 درجه سانتیگراد است.
رنگ تمام پلی استر در دو دسته ی ایستاده و پولیشی بکار می رود و ماده ی اصلی تشکیل دهنده آن رنگ و سخت کننده است و این رنگ می تواند جلوه ی خارق العاده زیبایی را برای کابینت آشپزخانه فراهم کند.
مراحل ساخت کابینت پلی استر
گام اول) اندازه برداری محیط آشپزخانه
گام دوم) طراحی کابینت پلی استر
گام سوم) خرید تجهیزات مورد نیاز برای ساخت کابینت پلی استر
گام چهارم) خرد کردن ورق ها و تبدیل آنها به باکس ها در اندازه های مختلف
گام پنجم) رنگ آمیزی متریال و خشک شدن آنها
گام ششم) انتقال کانترها به محل مدنظر
گام هفتم) نصب کابینت زمینی پلی استر و نصب کابینت دیواری پلی استر
مراحل رنگ آمیزی پلی استر در کابینت سازی
مرحله اول)
در ابتدا متریال مدنظر برای رنگ آمیزی آماده می شود. آماده سازی شامل بتونه کاری و رفع ترک ها، فرورفتگی ها و آسیب های موجود بر روی سطح متریال انتخابی است.
مرحله دوم)
پس از خشک شدن بتونه سمباده کاری انجام می شود و این مرحله چندین بار تکرار می شود تا سطح متریال کاملاً صاف و یکدست به نظر برسد.
مرحله سوم)
پاشش رنگ آستری بر روی متریال است که با دقت و ظرافت بالایی انجام می شود.
مرحله چهارم)
پاشش رنگ اصلی و اتمام کار است.
انواع کابینت پلی استر بر اساس نوع رنگ
کابینت پلی استر مات
در این روش از روغن برای رنگ آمیزی استفاده کمتری می شود، به همین دلیل سطحی که رنگ آن را می پوشاند، ظاهری مات خواهد داشت. تنوع رنگ نیز بسیار زیاد است و انتخاب به سلیقه ی مشتری بستگی دارد.
کابینت پلی استر پولیشی
کابینت پلی استر براق کابینتی است که برای رنگ آمیزی آن از روغن استفاده می شود و در نهایت رنگ روغنی حالتی درخشان و براق دارد و با کابینت هایگلاس رقابت می کند و می تواند سطحی براق و درخشنده را برای کابینت به همراه داشته باشد.
انواع کابینت پلی استر بر اساس سبک اجرا
می توان کابینت پلی استر را به چند شیوه و سبک اجرا و پیاده سازی کرد.
کابینت پلی استر مدرن
سبک مدرن سبکی ساده در عین حال شیک است که در فضا خلوت بودن حائز اهمیت است و اجناس و ظرف و ظروف اضافی همگی در داخل باکس ها قرار دارند و چیزی جز، یخچال، ماشین ظرفشویی و لباسشویی، سینک، هود و درب های کابینت، در فضای آشپزخانه به چشم نمی خورد. با رنگ پلی استر می توانید نمای جذابی را برای کابینت مدرن آشپزخانه خود فراهم کنید.
کابینت پلی استر کلاسیک
در این روش طراحی کابینت پلی استر کلاسیک همراه با نقش و نگارها و طرح های حک شده بر روی درب ها، ستون ها، سرستونها، تاج و قاب کابینت است و پس از اجرای کامل طرح، رنگ مدنظر مشتری بر روی متریال چوبی پاشیده می شود و نمای خارق العاده ای را برای دکوراسیون آشپزخانه به ارمغان می آرود.
کابینت پلی استر نئوکلاسیک
سبک نئوکلاسیک سبکی است که میانه رو است و بین سبک مدرن و سبک کلاسیک قرار دارد و در واقع می تواند هم به صورت ساده و هم همراه با طرح های حک شده اجرا و پیاده سازی شود. کابینت نئوکلاسیک با رنگ پلی استر اگر به صورت پولیشی اجرا شود، جذابیت بیشتری را به نمایش خواهد گذاشت.
قیمت کابینت پلی استر
قیمت کابینت پلی استر بر اساس متر محیط استاندارد تعیین شده توسط صنف کابینت سازان تعیین می شود و عواملی همچون نوع متریال مصرفی، کیفیت متریال، برند تولید کننده، نوع رنگ کابینت پلی استر، صفحه ی کابینت، پایه های کابینت، دستگیره ها، لولاها، ریل ها و عواملی از این قبیل سبب کاهش یا افزایش قیمت کابینت آشپزخانه پلی استر می شود.
تجهیزات کابینت پلی استر
کانترها و باکس های کابینت پلی استر
کانترها در ابعاد و اندازه های مختلف براساس نیاز سفارش دهنده ساخته و نصب می شوند.
صفحه کابینت پلی استر
صفحه می تواند از نوع چوب یا سنگ باشد.
دستگیره کابینت پلی استر
دستگیره می تواند به دو شکل کابینت پلی استر با دستگیره و کابینت پلی استر بدون دستگیره یا دستگیره مخفی اجرا شود. در صورتی که کابینت با دستگیره باشد می توان از انواع دستگیره ها با اندازه ها و طرح های مختلف استفاده کرد.
پایه کابینت پلی استر
پایه می تواند به صورت مخفی و یا به شکل کاملاً آشکار در مدل های جذاب اجرا شود. جنس پایه بسیار اهمیت دارد، چون در مواقعی که از اجناس بی کیفیت استفاده شود پایه ها به مرور زمان زنگ می زنند.
پاخور کابینت پلی استر
در صورتی که نخواهید پایه های کابینت مشخص شود، کابینت ساز از پاخور استفاده می کند.
تاج کابینت پلی استر
تاج در بالای باکس های دیواری نصب می شود و معمولاً نمای شیکی را برای کابینت بویژه کابینت کلاسیک و کابینت نئوکلاسیک فراهم می کند.
قاب کابینت پلی استر
در صورت تمایل می توانید دور تا دور کابینت از یک قاب با رنگ متفاوت استفاده کنید و باکس ها در داخل نوار قاب کابینت قرار بگیرند.
اکسسوری کابینت پلی استر
در صورتی که آشپزخانه ی کوچکی دارید یا می خواهید داخل فضای باکس ها بخش بندی و تقسیم بندی شوند و به شکلی مرتب و زیبا از فضای داخل باکس ها، کشوها و کابینت کمدی استفاده کنید، می توانید از انواع اکسسوری کابینت آشپزخانه همچون اکسسوری های سبدی، اکسسوری های سطل زباله، اکسسوری های کشویی، اکسسوری های جا قابلمه و اکسسوری های جای قاشق و چنگال استفاده کنید.
کابینت زمینی پلی استر
کابینت زمینی پلی استر ما بین اشیاء موجود در آشپزخانه بر روی زمین به صورت پایه دار و بدون پایه، جاسازی می شود و می بایست دیزاین شیکی برای آن چید تا همه ی اشیاء در دسترس باشند.
کابینت دیواری پلی استر
کابینت دیواری توسط پیچ به دیوار محکم می شود و مابین آن فقط کاور هود قرار دارد و بقیه شامل باکس هایی برای جا کردن ظروف و اشیاء غذاسازی است.
کابینت کمدی پلی استر
کابینت کمدی به صورت یکدست از کف زمین تا سقف طراحی و پیاده سازی می شود و می توان داخل آن را به صورت قفسه بندی یا اکسسوری انباری و یا اکسسوری سبدی طراحی و پیاده سازی کرد.
کابینت پلی استر آشپزخانه کوچک
برای آشپزخانه های کوچک کابینت پلی استر مدل نئوکلاسیک می تواند جذابیت بیشتری داشته باشد و تنوع طراحی آن زیاد است. در صورتی که از کابینت پلی استر پولیشی استفاده شود، انعکاس نور بیشتر در محیط باعث دلباز شدن و بزرگ جلوه کردن فضای آشپزخانه می شود.
کابینت پلی استر آشپزخانه بزرگ
آشپزخانه های بزرگ بدلیل داشتن فضای زیاد قدرت مانور در طراحی بیشتری دارند. می توان یک کابینت پلی استر ترکیبی با دو سبک یا دو متریال با یک یا چند رنگ مختلف را اجرا و پیاده سازی کرد.
سوالات متداول
تفاوت کابینت پلی استر با کابینت پلی اورتان چیست؟
هر دو در خانواده ی کابینت انزو قرار دارند اما کابینت پلی اورتان نسبت به کابینت آشپزخانه پلی استر دوام و مقاومت بالایی در برابر ضربه، خط و خش، رطوبت و اشعه ی خورشید دارد.
قیمت کابینت پلی استر بیشتر است یا قیمت کابینت پلی اورتان؟
قیمت کابینت پلی اورتان نسبت به قیمت کابینت پلی استر بدلیل افزایش درجه کیفی و مقاومت بالاتر است.
وزن و حجم کابینت پلی استر بیشتر است یا کابینت پلی اورتان؟
رنگ های پلی استر نسبت به رنگ های پلی اورتان وزن سبک تری دارند.
چه تفاوتی بین زمان خشک شدن رنگ پلی استر و رنگ پلی اورتان است؟
رنگ های پلی اورتان برای خشک شدن نیاز به زمان کمتری نسبت به رنگ های پلی اورتان دارند.