آشپزخانه فضایی برای پخت و پز و شستشو است که تقریباً خانم ها نصف بیشتر تایمی را که در منزل هستند، در حال رفت و آمد در فضای بین آشپزخانه و خانه و پخت و پز و شستشو هستند. اپن آشپزخانه بخشی است که بین فضای خانه و آشپزخانه یک حریم نصفه و نیمه ایجاد می کند و سبب شیک تر شدن فضا می شود.
اپن آشپزخانه
اپن آشپزخانه یک جداکننده بین فضای کل خانه و آشپزخانه است که این جدا کننده می تواند دیوار گچی، دیوار سنگی و یا چوب باشد و فقط نقش جدا کننده بین فضای آشپزخانه با سالن نشیمن را داشته باشد و یا می تواند به عنوان یک میز غذاخوری که دو طرف آن صندلی چیده شده، استفاده شود.
اپن آشپزخانه چیست؟
اپن آشپزخانه یک مفهوم در طراحی و اجرای دکوراسیون داخل منزل است که مابین فضای آشپزخانه با دیگر فضاها که معمولاً اتاق نشیمن است قرار می گیرد. به دلیل ارتفاع کوتاهی که اپن آشپزخانه دارد، جایگزین دیوار می شود تا به افراد اجازه دهد در حین آشپزی و دیگر کارهای مرتبط با آشپزی و آشپزخانه، بتوانند با دیگر اعضای خانواده در ارتباط باشند.
نمونه مدل های اپن آشپزخانه در طرح ها، سبک ها و رنگ های مختلف
انواع اپن آشپزخانه از لحاظ جنس متریال
1) اپن گچی آشپزخانه
اپن گچی چندین سال قبل خیلی مد بود و جایگزین دیوارهایی شد که کلاً فضای آشپزخانه را به صورت بسته و یک اتاق کامل به نمایش می گذاشتند. توسط اپن گچی یک یا دو دیوار از آشپزخانه با گچ ساخته شد و روی دیوار نصفه و نیمه نیز یک سنگ می گذاشتند و این بود مدل اپنی که به اجرا گذاشته می شد.
2) اپن سنگی آشپزخانه
مدل دیگری از اپن که به اجرا گذاشته می شد، اپن سنگی بود که در این روش ابتدا دیواری به اندازه 30 تا 50 سانت ساخته می شد و سپس روی دیوار با استفاده از سنگ تزئین می شد.
3) اپن آجری آشپزخانه
در این روش دیوار اپن را با استفاده از آجرنما تزئین می کنند.
4) اپن چوبی آشپزخانه
اپن آشپزخانه چوبی با استفاده از چوب های کاملاً طبیعی که از برش چوب درختان حاصل می شوند، ساخته شده و نمایی خارق العاده جذاب و شیک را برای فضای آشپزخانه و کابینت ها فراهم می کند. کابینت تمام چوب قیمت بالایی دارد و به همین دلیل هم با وجود پرطرفدار بودنش، بعضی از افراد از دیگر چوب ها برای سفارش کابینت آشپزخانه و طراحی و اجرای اپن آشپزخانه استفاده می کنند که اکثریت دارای مغزی ام دی اف هستند، اما نوع روکش ها متفاوت است.
اپن ام دی اف آشپزخانه
زمانی که کابینت آشپزخانه از نوع کابینت ام دی اف به اجرا در می آید، اپن نیز با استفاده از چوب ام دی اف ساخته می شود.
اپن ممبران آشپزخانه
اپن ممبران از شیک ترین اپن ها است. زمانی که نوع کابینت ممبران است، اپن نیز با استفاده از ممبران طراحی و اجرا می شود و به راحتی می توان بر روی بدنه اپن از طرح های برجسته زیبا استفاده کرد.
اپن هایگلاس آشپزخانه
اپن هایگلاس مدلی از کابینت هایگلاس است که در کل فضای آشپزخانه اجرا می شود و نمایی خارق العاده براق و درخشان دارد.
اپن فرامید آشپزخانه
کابینت فرامید دقیقاً مشابه کابینت ام دی اف است اما با سطحی برجسته تر، اپن فرامید با استفاده از چوب فرامید ساخته می شود.
اپن انزو آشپزخانه
زمانی که کابینت انزو سفارش می دهید، امکان اجرای کابینت با رنگ های پولیشی، رنگ پلی اورتان و رنگ پلی استر فراهم است. در اپن رنگ انزو از ام دی اف خام استفاده می شود و سپس بر روی آن یکی از سه رنگی که گفتم، پاشیده می شود.
انواع اپن آشپزخانه از نظر سبک اجرا
اپن آشپزخانه مدرن
اپن مدرن نوعی از اپن است که با جزئیات ساده و نمایی خلوت به اجرا گذاشته می شود. اپن سبک مدرن برای فضاهای کوچک مناسب است.
اپن آشپزخانه کلاسیک
اپن کلاسیک با استفاده از طرح های برجسته و زیبا بر روی دیوار و نمای اصلی اپن قابل اجراست و ارزش و زیبایی خاصی را می آفریند.
اپن آشپزخانه نئوکلاسیک
اپن نئوکلاسیک در حین سادگی، فوق العاده زیباست. اپن نئوکلاسیک نه به شلوغی سبک کلاسیک است و نه به خلوتی سبک مدرن و یک نمای شیک و جذاب را به نمایش می گذارد.
اپن آشپزخانه روستیک
اپن روستیک با استفاده از چوب های خام و سنگ های طبیعی اجرا می شود و زیبایی و گرمای خاصی را که از طبیعت نشات گرفته، برای خانه شما فراهم می کند.
طراحی اپن آشپزخانه و انواع روش های اجرا
طراحی اپن با استفاده از نرم افزار در ابتدای کار انجام می شود و چندین روش مختلف برای اجرا شدن دارد.
اپن پله ای
در این روش اپن به شکل پلکانی طراحی و پیاده سازی می شود.
اپن وسط
در این روش از طراحی، اپن درست در وسط ورودی فضای آشپزخانه قرار می گیرد.
اپن جزیره ای
اپن جزیره ای به شکل یک جزیره و با مساحت بزرگی ساخته می شود و به راحتی می توان در زیر آن شومینه ای زیبا، یک کتابخانه و یا هر طرح دیگری را اجرا کرد و از آن به عنوان یک میز استفاده نمود.
اپن ال
اپن ال زمانی بکار می آید که آشپزخانه شما در وسط باشد و بخواهید دو طرف آن دیوار یا اپن قرار بگیرد.
اپن مستطیلی
اکثریت اپن ها به شکل مستطیلی طراحی و اجرا می شوند.
اپن غذاخوری یا اپن میزی
در طراحی اپن میزی، طرح اپن به گونه ای اجرا می شود که در یک طرف یا دو طرف اپن صندلی های بلند تعبیه می شوند و از اپن به عنوان میز غذاخوری استفاده می شود.
اپن یه طرفه
فقط یک طرف آشپزخانه به شکل اپن طراحی می شود.
اپن دو طرفه
دو دیوار یا دو بخش از فضای آشپزخانه به اپن اختصاص داده می شود.
اپن شومینه ای
اپن آشپزخانه شومینه ای طوری طراحی می شود که یه طرف یا دو طرف اپن به شکل شومینه اجرا شود.
مزایای اپن آشپزخانه
1. احساس فضای بزرگتر
وقتی فضاها با هم ادغام می شوند و از داخل فضایی در خانه، بخش دیگری نیز قابل رویت است، احساس فضای بزرگتر و بازتری را تجربه خواهید کرد.
2. ارتباط بیشتر
وقتی که به جای دیوار بلند که کلاً دید بین دو فضا را می پوشاند از یک دیوار یک متری که اجازه دیده شدن بخش های مختلف را می دهد، استفاده شود، کدبانوی خانه می تواند در حین آشپزی یا ظرف شستن با دیگر اعضای خانواده یا مهمانانی که در سالن پذیرایی هستند، ارتباط برقرار کند، صحبت کند و لحظات خاطره انگیزی را به اشتراک بگذارد.
3. زیبایی و شیک بودن
طراحی اپن آشپزخانه سبب ایجاد شیکی و زیبایی بیشتر در فضا می شود و طراوت و جذابیت بیشتری را برای محیط فراهم می کند.
4. محل نمایش زیبایی ها
آشپزخانه باز این امکان را فراهم می کند که ظروف و وسایل آشپزی، دستگاه های مرتبط با پخت و پز و غذاسازی و خلاصه دکوراسیون آشپزخانه و نحوه چیدمان آن دیده شود و قابل رویت باشد و این حس بهتری را القاء می کند.
5. احساس آزادی
وقتی دیواری بین فضای آشپزخانه و دیگر بخش ها نباشد، کدبانوی خانه هنگام پخت و پز و ظرف شستن یا دیگر کارهای آشپزی می تواند دیگر فضاها را ببیند و و بر همه چیز اشراف داشته باشد و اپن به راحتی این امکان را فراهم می کند.
نتیجه گیری
اپن آشپزخانه به عنوان یک روند طراحی داخلی نوین، توانایی ایجاد فضایی باز و پویا را فراهم می کند که می تواند به ارتقاء رفاه و راحتی در زندگی روزمره و در فضای آشپزخانه کمک کند.